Zomer voor Iedereen

Zomer voor Iedereen

In 2019 vierden we onze 25e verjaardag. En wat is er leuker dan een verjaardagscadeau krijgen? Juist, iets kunnen geven! Iedereen die iets kan missen, kon in het online bestelproces een donatie achterlaten voor ons project ‘Zomer voor Iedereen’. Daarmee maak je het mogelijk om anderen, die net iets minder hebben, met een grote korting naar de circusvoorstellingen te laten gaan.

Resultaat donatiemodule

Jullie deden massaal een extra bijdrage bij de aankoop van je tickets. Duizend maal dank hiervoor: in totaal bracht de donatie-actie maar liefst 9269 euro in het laatje. Dit is wat we deden met jullie gift:

Mensen die het minder breed hebben, konden aan verminderd tarief naar onze voorstellingen. Concreet: A-kaarthouders met kansentarief kochten 216 circustickets met korting. Daarnaast vond een brede waaier aan sociale organisaties zijn weg naar Zomer van Antwerpen. Welgeteld 32 verenigingen reserveerden 650 tickets aan een verminderd tarief: organisaties zoals Kras, het OCMW, De Stapsteen en organisaties voor mensen met een migratieachtergrond. Zo ging een groepje anderstalige nieuwkomers van Atlas naar verschillende activiteiten van Zomer van Antwerpen. Bestaat er nog een leukere manier om je Nederlands te oefenen, nieuwe plekken in de stad te ontdekken en fijne mensen te ontmoeten?

Dankzij jullie donatie maakten we ook voorstellingen toegankelijk voor doven en slechthorenden. Bij 'Sketch 2' typte een schrijftolk de dialogen live uit op een groot scherm en via de Roger luisterondersteuning ontvingen slechthorenden de dialogen versterkt op hun hoorapparaat. Wat vonden ze ervan? “Het was geweldig. Geen extra moeite moeten doen: gewoon luisteren en ontspannen. Ik ben wild enthousiast” (Lief Soetewey, slechthorend).

En last but not least, … voorbije zomer maakten we voor de eerste keer een circusvoorstelling toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Een audiobeschrijver beschreef live hoe de artiesten van 'Lexicon' door de lucht vlogen, met fakkels jongleerden en wat er op scène gebeurde. Hoe beleef je als blinde zo’n circusvoorstelling? Het VRT-journaal laat het je hier mee-ervaren.

Wij gaan resoluut voor een Zomer van Antwerpen voor iedereen. Een zomer waar iedereen welkom is, een zomer die voor iedereen toegankelijk is. Zonder jullie bijdrage was dit nooit mogelijk geweest. Een ongelofelijke dankuwel! Wat hebben we in petto voor komende editie? Houd deze pagina in het oog!

Waarom Zomer voor iedereen?
Zomer van Antwerpen is zomer voor iedereen. Dit maakt integraal deel uit van onze missie. We bieden een breed programma met theatervoorstellingen op onverwachte locaties, concerten op Antwerpse pleintjes en tal van culturele activiteiten op de Zomerfabriek. Een groot deel van ons programma is gratis, een ander deel van ons programma is te bezoeken met betalende tickets aan democratische prijzen, variërend van €6 tot €12. 

Maar als je niet zeker weet of je aan het eind van de maand nog geld over hebt, staan theatervoorstellingen niet hoog op je prioriteitenlijst en kan zelfs €6 nog veel geld zijn. Daarom werken we al enkele jaren nauw samen met koepelorganisaties als CAW, OCWM, Kras, Cultuurverkenners, JAC en Merksemdok die ons programma aanbieden aan hun achterban. Zij betalen vervolgens sterk gereduceerde tickettarieven. 

In 2019 breidden we deze werking uit: we legden contact met dertig koepelorganisaties en gingen we een samenwerking aan met de A-Kaart. Houders van een A-Kaart met Kansentarief kregen korting op onze circusvoorstellingen: zij betaalden €4 in plaats van de reguliere €12. 

De financiële implicaties van deze kortingen zijn voor onze eigen rekening. Dankzij jouw hulp kunnen we dit blijven dragen en kunnen we onze deuren voor iedereen open houden. Nogmaals een grote dank!