Woman

Woman - Regie: Anastasia Mikova & Yann Arthus-Bertrand

2000 vrouwen uit 50 landen vertellen over alle facetten van hun bestaan: geboorte, dood, seksualiteit, oorlog, liefde, misbruik, onderwijs, huwelijk, financiële onafhankelijkheid, macht en blijdschap. Een veelzijdig en toch intiem portret van wat het betekent om vrouw te zijn.

Dit harmonieus geweven web van getuigenissen werd geregisseerd door journaliste Anastasia Mikova en fotograaf Yann Arthus-Bertrand (HUMAN). Vrouwen overal ter wereld en uit alle lagen van de samenleving maken hun statements, soms triest en soms hilarisch, maar altijd aangrijpend en doorleefd. Dit episch project getuigt van een enorm engagement.

 

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Op 27 juli 2020 trof Stad Antwerpen maatregelen om een verdere uitbraak van het Corona-virus in te dijken. Een van deze getroffen maatregelen is het verbod op evenementen op grondgebied Antwerpen tot het einde van augustus. We hebben besloten om het programma van de 26e editie vanaf 28 juli 2020 te pauzeren, ook Cinema Urbana. 

 

Woensdag 26 aug 22u

 Regie: Anastasia Mikova & Yann Arthus-Bertrand, 2019

Duur: 114 min

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een warme zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek aan de Schelde.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! 

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:
- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten
- Bij Cinema Urbana is een mondmasker verplicht. Je draagt je mondmasker tijdens het toekomen, tijdens de film en bij het weggaan
- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je naam en telefoonnummer. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.
- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie
Iconen

Ringleiding

_ringleiding