Wiek

Wiek

Schweigman&

In een weiland staat een zwarte arena, aan alle kanten dicht. Met binnenin de wieken van een windmolen. Aarzelend begeven drie danseressen zich op het speelvlak. Wanneer de deuren achter hen sluiten, is hun enige uitweg afgesloten. Aanvankelijk is het nog rustig en bewegen de danseressen met de wieken mee, maar de wieken gaan maar door, steeds sneller. De vrouwen kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan.

De zeven meter lange bladen draaien maar liefst aan 30 km per uur. Het gevaar is levensecht. Geen mogelijkheid om stil te staan, geen rustmoment. De dansers rennen, draaien, springen en duiken, alles om maar niet geraakt te worden. Hoe lang houden ze dit nog vol?

Het publiek zit rondom en sluit de ontsnappingsroute af. Als toeschouwer word je medeplichtig aan dit gevecht van drie nietige mensen tegen krachten die groter zijn dan henzelf. Het gezelschap Schweigman& staat bekend om haar unieke theatertaal: als bezoeker beland je in een woordeloos universum waar de zintuigen op scherp worden gezet. De ervaring is voor iedereen persoonlijk, maar zoals een journalist ooit schreef: ‘zelfs de stugste toeschouwer wordt geraakt.’

Deze spannende voorstelling vindt plaats in de polder van Zandvliet. Ga zitten op de ronde tribune in openlucht en hou je adem in. Bij koud of nat weer breng je het best een (regen)jas mee. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Fotografie: Jochem Jurgens 

 

 

CONCEPT EN REGIE

Boukje Schweigman  

COMPOSITIE

Douwe Eisenga  

DECOR- EN LICHTONTWERP

Theun Mosk  

PERFORMERS

Suzanne de Bekker, Camilla Bundel, Luana van Eekeren, Marinke Eijgenraam, Goda Zukauskaite, Kim Verbeke (stage)  

REGIE-ASSISTENT EN CO-CREATOR

Swantje Schäuble

KOSTUUMS

Esmee Thomassen

SOUND DESIGN

Dennis Slot

DRAMATURGIE

Alex Mallems  

ZAKELIJK LEIDING

Rachel Feuchtwang  

TECHNIEK

Jurr van Diggele, Wouter de Roo, Marcel Slagter

PRODUCTIE

Puck Mathot, Mirjam Zwanenburg  

EDUCATIE

Anemone Oostvriesland

COMMUNICATIE

Lonneke Laurant

7 aug t/m 1 sept

woensdag t/m zondag

LET OP! De voorstelling heeft verschillende aanvangsuren vanwege de start bij zonsondergang:

7 t/m 11 aug 20u30
14 t/m 18 aug 20u15
21 t/m 25 aug 20u15
28 aug t/m 1 sept 20u

Speelduur: +/- 75 minuten

€ 12 

Openbaar vervoer
Bus 671, 770, 771 (snelbus), 772, 778, 780, halte Berendrecht Zoutestraat
Bussen rijden tot 23u45

Fiets
We voorzien een fietsenstalling

Auto
LET OP: Om de goede relatie met de buurt te behouden, vragen we om je auto niet te parkeren op de Derdeweg of Zoutestraat. Je kan je auto achterlaten op de parking van de Sporthal aan de Zandweg 2e in ZandvlietVanuit de sporthal is het nog 17 minuten stappen naar de voorstellingslocatie. Kijk hier voor een routebeschrijving van de sporthal naar de speelplek.

TICKETS
 
Locatie: 
kruising Zoutestraat en Derdeweg - Zandvliet
Geolocation
drinken
spraakniveau1