Vier Antwerp Pride op de Zomerfabriek

Nog een paar dagen en dan is het Antwerp Pride: hét feest voor de LGBTQI+ gemeenschap en vrienden. Op 7 en 8 augustus sluit de Zomerfabriek aan bij de festiviteiten met twee events:

7 augustus Queer Poetry Nights: Grab the Mic Wednesdays door Mama's Open Mic & UNWANTED WORDS - gratis toegang

UNWANTED WORDS is de organisatie achter de Rotterdamse Queer Poetry Nights, een avond voor nieuwe stemmen die hun woorden, gedichten of performance willen delen met een groter publiek. Ze slaan de handen ineen met onze resident Mama's Open Mic om op 7 augustus een speciale queer editie van de Grab the Mic Wednesdays neer te zetten. Met op het podium o.a. host  JNM The Naked MC, DJ PLLOW, Merano, Reno Els en ruimte voor jouw stem!

Wil je ook iets delen met het publiek? Tijdens elke Grab The Mic kan je luisteren naar een aantal hoofdacts, en tussen die hoofdacts is er ruimte voor ongeveer 3 Open Mic'ers om te performen. De registratie voor de Open Mic start op de avond zelf tussen 20:00 en 20:30 uur. Ervaring is niet verplicht en alle stijlen zijn welkom!  

8 augustus POC* Pride door BeHuman - gratis toegang

Na jaren op de Antwerp Pride aanwezig te zijn, viel het de mensen achter BeHuman op hoe weinig representatie er is voor mensen van kleur. Ze willen hier met POC Pride en een grote portie liefde verandering in brengen, omdat de strijd die gevoerd wordt, solidair hoort te zijn. Het online magazine Charlie schreef een tof artikel over de mensen en het idee achter POC Pride. Iedereen is welkom.

Salongesprek - 19:00 uur
Het thema van de Antwerp Pride dit jaar is de 50ste verjaardag van de Stonewallrellen in New York. Een van de boegbeelden van deze opstand van de queer community tegen de inperking van hun rechten, was trans-activiste Marscha P. Johnson. Zij staat centraal aan het begin van de avond tijdens het salongesprek om 19:00 uur. Onder leiding van moderator Raf Njotea gaan Olave Talks, Fourat Ben Chikha, Bianca van Guine en Lucy Mujaya met elkaar in gesprek.

Concert #messias - 21:00 uur
De avond wordt voortgezet om 21:00 uur met een muzikaal met soul overgoten performance #messias van theatermaker en zanger Jaouad Alloul. Vanuit zijn eigen levenservaring brengt hij onderwerpen als gender en identiteit bij het publiek, gebackt voor een fantastische band onder leiding van multi-instrumentalist, producer en componist Aiko Devriendt (Boogie Belgique). Meer informatie vind je in het Facebook Event

Party - vanaf 22:00 uur
Een fantastisch feest met vette beats en diepe bassen tot in de kleine uurtjes!
Line up:

  • DJ TLP aka Troubleman
  • DJ Tommy Milfgod
  • DJ Colonelle Bambi
  • DJ Sahra

Iedereen is welkom!

Het volledige programma van de Zomerfabriek vind je op www.zomerfabriek.be