Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheid

Veiligheid
Inhoud

LAATST BIJGEWERKT OP 06/10/2020

Van 2 t/m 6 november bouwt Zomer van Antwerpen nog een derde luik aan haar festival met Cirk Fabrik: vijf dagen langs herfstpret op de Zomerfabriek! Het prorgramma bestaat uit alle gratis circusvoorstellingen die we planden op de Zomerbar maar op 28 juli moesten annuleren, aangevuld met een dans- en circuskamp voor kinderen. Ook Circus Ronaldo keert terug met Cinema Malfait. We kijken er ook nu naar uit om je terug op een veilige manier te mogen ontvangen, zowel voor de gratis als betalende voorstellingen.

Het nazomerprogramma van Zomer van Antwerpen bevat van 8 t/m 13 oktober nog de hernomen speelreeks van De Meisje van Jaouad Alloul en MartHA!tentatief. Ook deze voorstelling wordt volgens de meest actuele veiligheidsvoorschriften georganiseerd. 

Ook voor deze periode geldt dat het organiseren van activiteiten in samenwerking met de veiligheidsdiensten gebeurt. Er heerst een constructieve sfeer, maar dan nog is dit onderwerp van voortschrijdend inzicht en kunnen programmaonderdelen worden teruggeschroefd in functie van de volksgezondheid. 

Hieronder vind je informatie over de meest actuele veiligheidsmaatregelen die gelden voor Zomer van Antwerpen.

Wat de richtlijnen ook zijn, we zetten alles op alles om van je bezoek een onvergetelijke ervaring te maken.

Bezoekbubbels op Zomer van Antwerpen
Je zit tijdens de voorstelling samen met de mensen waar je tickets voor hebt besteld. Koop je bijvoorbeeld vier tickets, twee voor jezelf en twee voor een ander gezin, dan zit je met deze bubbel van vier personen bij elkaar. Dit geldt ook voor de reserveringen voor gratis voorstellingen. Je kan maximaal vijf tickets per voorstelling kopen: je bezoekbubbel kan dan ook maximaal vijf mensen bevatten. 

Last minute tickets kopen of verkopen
Om het voor iedereen veilig te houden is er dit jaar geen wachtlijst op locatie. Kan iemand uit je bezoekbubbel op het laatste moment toch niet mee naar de voorstelling? Probeer het ticket dan binnen je naaste omgeving door te verkopen: je zit namelijk altijd samen met de mensen waarvoor je een ticket koopt. Verkoop je het ticket door aan iemand die je niet goed kent, bijvoorbeeld via Ticketswap, hou er dan rekening mee dat deze persoon bij je bezoekbubbel komt te zitten. 

Mondmaskers
Het dragen van een mondmasker tijdens de voorstellingen, op de voorstellingslocaties, bij Muziek in de Wijk optredens en Zomerfabriek, zowel binnen als buiten, is verplicht vanaf 25/07/2020. Je draagt je mondmasker tijdens het toekomen op de voorstellingslocatie en zet het af als je na de voorstelling de speellocatie terug verlaat. Als je iets gaat drinken in de bar of op het terras, mag je je mondmasker afzetten als je aan tafel zit. Personeelsleden van Zomer van Antwerpen zullen een mondmasker dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen.

Veiligheidsmaatregelen
We hebben op elke locatie veiligheidsmaatregelen voor bezoekers, personeel en artiesten . Enkele van deze maatregelen zijn:

 • - Bezoekers kopen tickets per bubbel en zitten hiermee samen. Koop je bijvoorbeeld vier tickets, twee voor jezelf en twee voor een ander gezin, dan zit je met deze bubbel van vier personen bij elkaar. Je gaat ook per bubbel de speellocatie binnen.
 • - Er zijn aangepaste routes gecreëerd waardoor elke bubbel met zo min mogelijk oponthoud naar de juiste zitplaats op de speellocatie wordt toegeleid 
 • - Deuren staan open zodat bezoekers geen deurklinken hoeven aan te raken
 • - Er is voldoende materiaal aanwezig om je handen te wassen en te ontsmetten, het schoonmaken van de toiletruimtes wordt geïntensiveerd.
 • - Er zijn voldoende medewerkers en vrijwilligers aanwezig om bezoekers de weg te wijzen en een soepele doorloop te garanderen
 • - Betalen voor eten en drinken kan enkel met Bancontact of Creditcard. Onze bediening neemt je bestelling op aan tafel. 
 • - Volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad zullen wij nooit meer dan 400 bezoekers op één locatie toelaten. Het aantal kaarten dat we beschikbaar stellen voor een voorstelling die binnen doorgaat is afgestemd op het totale oppervlak van de locatie en de 1 meter norm. Voorstellingen die binnen plaatsvinden zullen nooit de norm van 200 personen overschrijden. Bij voorstellingen en evenementen die buiten plaatsen hanteren we de 1,5 meter norm. Hier zullen we nooit de norm van 400 personen overschrijden. 
 • - Elke voorstelling speelt, zoals door de Nationale Veiligheidsraad bepaalt, voor een zittend publiek. Ook bij Muziek in de Wijk staan er stoelen opgesteld: je kan hier zittend van het concert genieten.
 • - Conform de huidige maatregelen (met ingang van 25 juli 2020) zijn we verplicht om de naam, huisadres, telefoonnummer/emailadres van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan van elke locatie. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.
 • - Een paar dagen voor je bezoek aan een betalende voorstelling ontvang je een mail met daarin alle praktische informatie over een bezoek aan de desbetreffende voorstelling.
Samenvatting

Wat kan ik als bezoeker doen?

 

 • - Bestel je voorstellingstickets zoveel mogelijk online of telefonisch. Op de voorstellingen van De Meisje is een kassa aanwezig maar deze dient enkel voor noodgevallen (vergeten tickets, last minute vragen etc). Op Cirk Fabrik voorzien we geen kassa op locatie. Er is dit jaar geen wachtlijst op locatie.
 •  
 • - Heb je een ticket op overschot? Probeer het in je eigen bubbel door te verkopen: je zit namelijk altijd samen met het aantal mensen waar je oorspronkelijk een bestelling voor plaatste. Verkoop je je ticket via bv Ticketswap, dan komen deze mensen ook in jouw bezoekbubbel. Dit wordt aan de ingang gecontroleerd. Om het veilig te houden, is er dit jaar geen wachtlijst op locatie. 
 •  
 • - Kom op tijd. De deuren openen één uur voor aanvang, je mag dan ook al plaatsnemen op je zitplaats. Zorg er wel voor dat je hele gezelschap compleet is: je gaat per bezoekbubbel naar binnen.

  - Draag je mondmasker op al onze locaties en tijdens de voorstellingen. Als je voor- of achteraf iets gaat drinken op het terras, mag je je mondmasker afzetten als je aan tafel zit.
 •  
 • - Blijf thuis als je ziek bent
 •  
 • - Was vaak je handen met water en zeep, desinfecteer je handen ook regelmatig
 •  
 • - Buiten hou minstens 1,5 meter afstand van andere bezoekbubbels. Binnen hou je 1 meter afstand van andere bezoekbubbels. 
 •  
 • - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 •  
 • - Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze doekjes daarna weg. Was daarna je handen
 •  
 • - Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact
 •  

 

Heb je nog vragen over veiligheid? Lees hier onze meest gestelde vragen omtrent veiligheid. Je kan je vraag ook stellen door te mailen naar zomer@zva.be of door een Whatsapp-berichtje te sturen op +32 473 80 92 11