PITCHES

PITCHES: hét netwerkmoment voor jonge makers en culturele huizen 

‘Wat ik mooi vind aan kunst, is dat kunst volgens mij altijd één van de eerste elementen is die voor verandering zorgt, ons wakker schudt en wakker houdt.’ – Anissa Boujdaini

Kunst op zich verandert, constant. Maar is er voldoende openheid en bereidheid voor verandering? Is er voldoende draagvlak voor de nieuwe spelers en makers van deze tijd?

Tijd voor actie. Met PITCHES brengt Zomer van Antwerpen jonge, nieuwe makers samen met ruimtegevers: grotere spelers binnen cultuur, jeugd en sport. Nieuwe makers stellen een project, een idee voor. Ruimtegevers houden vinger aan de pols bij wat er bruist in een grootstedelijke context. Ze ontdekken nieuwe projecten/artiesten en laten zo een frisse en diverse wind door hun programmatie waaien. Maar PITCHES is meer, … PITCHES is een moment van ontmoeting, een moment van netwerkverbreding en -verdieping met de nieuwe spelers en makers van deze tijd. PITCHES schept ruimte voor dialoog en feedback én geeft advies over subsidiestromen. PITCHES is voor iedereen die actief is binnen cultuur, jeugd en sport. Iedereen met een goed idee is welkom.

Pitches is toe aan een vierde editie, in het voorjaar 2020. Interesse? Houd onze kanalen in het oog.

Benieuwd naar de vorige edities ? Lees hier de verslagen van de namiddagen:

Part I 23 januari
Part II 24 april
Part III 27 november

Heb je vragen over Pitches? Mail: Samuel@zva.be