PITCHES

PITCHES Part I + II

PITCHES heeft twee succesvolle edities achter de rug en maakt zich op voor een vervolg in het najaar.

Lees hier de verslagen van de namiddagen:
Part I 23 januari
Part II 24 april

WAT IS PITCHES?
PITCHES is een concreet vervolg op de ‘Dit is Participatie’ bijeenkomst door Zomer van Antwerpen en Demos in augustus 2018. Daaruit rees de vraag hoe je als cultuurhuis voeling houdt met de nieuwe generatie makers, en tegelijkertijd, hoe prille projecten hun weg naar jou kunnen vinden. Genoeg gepraat, tijd voor actie, vond Zomer van Antwerpen: een online open call bracht negentien cultuurhuizen en achttien nieuwe makers naar de Zomerfabriek voor de eerste editie van PITCHES. Door deze ‘ruimtegevers’ en ‘ruimteclaimers’ bij elkaar te brengen, hoopt Zomer van Antwerpen een aanzet te geven voor toekomstige samenwerkingen.

PITCHING
Ben je een nieuwe/jonge maker? Heb je een idee in opstart? Een volledig concept uitgewerkt? Of een ander fantastisch project in de steigers? PITCH IT. Vertel in 5 min. wie je bent, hoe jouw project eruit ziet en waarom het noodzakelijk is.

Ben je een ruimtegever binnen cultuur, jeugd of sport én sta je open voor verandering. Vertel heel kort wie je bent, wat je acties en ambities zijn om ruimte te geven aan de gezichten van morgen.

MATCHING
Spreek nadien jouw MATCH aan. Leer elkaar kennen, wissel uit over je project/idee als nieuwe/jonge speler én je acties/ambities als ruimtemaker. Ga naar huis met nieuwe inzichten, plannen en mensen. We voorzien iets om te eten en te drinken. 
Monty Kultuurfaktorij, Toneelhuis, Hetpaleis, Arenberg, KunstZ, Madam Fortuna, Zomer van Antwerpen, Het Oude Badhuis, Gravenhof  ... zijn ruimtegevers. 
Demos Vzw, Antwerpen 100% Jong geven advies over subsidies en financiering.

DEELNEMEN
Kort voor PITCHES openen we de inschrijvingen. We vragen je kort om over jouw pitch of stel je als ruimtegever voor. We laten graag zoveel mogelijk pitchers aan het woord. Maar indien er (te) veel inschrijvingen zijn, maken we een selectie, zodat er voldoende ruimte blijft voor interactie en matching. Iedereen is welkom als toeschouwer, luisteraar, supporter, liefhebber, netwerker, ...

PRAKTISCH
WIE: Voor iedereen die ruimte claimt binnen cultuur, jeugdwerk en sport en voor iedereen die ruimte wil maken binnen die sectoren.
WANNEER: PITCHES part III Najaar 2019
WAAR: Zomerfabriek
MEER INFO: samuel@zva.be