Onze tips voor Wintervuur!

De zomer mag dan nog ver weg zijn, dichterbij wacht je van 28 december tot en met 4 januari een even warm avontuur aan het Lobroekdok: het nomadische stadsfestival Wintervuur.

Nog nooit naar Wintervuur geweest? Grijp dan nu je kans om je onder te dompelen in een wereld van lichtjes, vuur en hartverwarmend theater, circus en muziek, want deze achtste editie is helaas de laatste. Op het centrale Wintervuurplein, dat verdacht veel wegheeft van een oude circuskaravaan, vind je ouderwetse kermistoestellen, bars en resto's met 'soul warming food', een heuse hottub voor wie het nog niet warm genoeg heeft en gratis concerten in The Barn van o.a. Don Vitalski, Luie Louis, The Antler King en Hydrogen Sea.

Mogen wij je een paar voorstellingstips geven?

'Dystonie' van Cie. Defracto
De creme de la creme van de internationale jongleerscene komt naar Wintervuur! De drie jongens van Compagnie Defracto praten niet, maar hebben in de afgelopen jaren een eigen jongleertaal ontwikkeld om zich uit te drukken. Hun zes handen staan nooit stil, hun lichamen bewegen ritmisch als in een hiphop video terwijl de jongleerballen je om de oren vliegen: een niet te missen voorstelling in een van de circustenten op het Wintervuurplein!

2, 3 en 4 januari 2020
Klik hier voor tickets en info

'Strach – a fear song' van Théâtre d’un jour
Wie het gezelschap in 2008 of 2017 op Zomer van Antwerpen zag met 'Het Kind Dat', 'Exodus' of 'Les Inouis', weet dat in de kleine tent van Théâtre d’un jour een juweel van een voorstelling ligt te wachten: intiem, dromerig en gevoelig circus. Dit keer circus gecombineerd met opera nog wel: een sopraan beklimt het podium samen met drie acrobaten. Deze bekroonde voorstelling is een ode aan de zwaartekracht en het onder ogen durven komen van je eigen angsten. 

29 december t/m 4 januari 2020
Klik hier voor tickets en info 

'Ik ben Hussein, wie ben jij?' van Hussein Mahdi/Madam Fortuna
Ik ben 1,83 groot, weeg 85 kilo, heb grote handen, heb dikke lippen, heb bruine ogen, heb grote oren, heb een stevige neus: zoals u ziet, fysiek gezien alles tiptop in orde. Iraakse theatermaker Hussein Mahdi woont sinds drie jaar in België. Hij houdt een monoloog over zijn plek in de maatschappij en zijn toekomst in West-Europa, maar Hussein wil ook graag weten wie er bij hem in de zaal zit en gaat de dialoog met je aan. Want hoe ben jij hier gekomen? Waar ben jij naar op zoek? Hussein geeft het goede voorbeeld door zijn eigen masker af te zetten en zichzelf te laten zien, als mens en als speler. 

2, 3 en 4 januari 2020 
Klik hier voor tickets & info 

Wintervuur
28 december 2019 tot en met 4 januari 2020
hoek van de Denderstraat en de Slachthuislaan
Het volledige programma vind je op www.wintervuur.be