Nog twee weken zomer: een vol programma

De laatste twee weken van deze 25e editie hebben zich aangediend. Maar niet getreurd, nog tot en met 1 september halen we het maximale uit de zomer. De vurige voorstelling 'Als we dansen, zal oma niet sterven' van Madam Fortuna speelt nog tot en met 24 augustus op de Zomerfabriek. De voorstelling is uitverkocht maar je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten vanaf één uur voor aanvang. Ook 'Swing' van Circus Ronaldo speelt 24 augustus voor het laatst. Daar geldt dat de wachtlijst één uur voor de start opent in het Zomerhuisje op de Zomerbar. Voor 'Wiek' van Schweigman& zijn er enkel nog voor zondag 1 september een paar tickets te krijgen. 

De komende weekenden op de Zomerbar: Compagnie Tartaren en De Machienerie
Met die zonovergoten dagen in het vooruitzicht gaat het goed toeven zijn op de Zomerbar. Deze stadse oase aan de Sloepenweg is nog tot en met 1 september open voor heerlijk eten, een hangsessie in de hangmatten of een potje petanque met vrienden. De aankomende weekenden kan je er ook terecht voor gratis klein theater. In 'meerminder' brengen de niet-professionele acteurs van Compagnie Tartaren op 24 en 25 augustus een reeks intieme en persoonlijke verhalen over meer doen met minder. Van 30 augustus tot en met 1 september komt het kermisvolkje van De Machienerie weer terug met Carnivale, drie fantasierijke attracties, speciaal voor kleine avonturiers en hun ouders. 

Dans met je voeten in het zand op de Zomerbar!
Dansen in het maanlicht, met je voeten in het zand? Aanstaande zaterdag 24 augustus kan het op de Zomerbar aan de Sloepenweg! Alweer de laatste editie van onze Zomerbar-feestjes, dus we maken er zwoele, heupschuddende avond van! 
Dj-duo Hot LiBBs zorgt voor de muzikale ambiance, met schijven van de jaren 30 tot nu. Schoenen uit en dansen maar, vanaf 22u. Gratis toegang!

Zomerfabriek Highlights 
Ook op de Zomerfabriek aan de Minkelersstraat zijn de laatste twee zonovergoten weken ingegaan, met een bomvol gratis programma voor jong en oud.

Indeedy Musical Bingo - 22 en 29 augustus om 20u
Twee keer kan je op de Zomerfabriek het wereldberoemde muziekspelshow Indeedy Musical Bingo komen spelen, een unieke muziekgame die langzaamaan de wereld  verovert. Een beetje zoals een normaal bingospel, maar met popmuziek in plaats van cijfers. Elke keer als de DJ een nummer van je bingokaart speelt, kruis je het aan. Maak kans op fantastische en kitscherige prijzen!

Grab the Mic door Mama's Open Mic - 28 augustus om 20u
Voor je wekelijkse portie slam poetry en spoken word zit je elke woensdag goed bij Grab the Mic door Mama's Open Mic. Een avond met een aantal headliners én ruimte voor jouw eigen woorden. Zelf op het podium staan? Aanmelden kan tussen 20u-20u30.

Jonas Lion & Jewels & Friends - 24 augustus vanaf 22u
Hip-hop, baile funk, Latin, R&B, African, garage, club, house: alles gaat in de blender voor een zwoel avondje dansen in stijl. Zomerse vibes in een sexy mix, extra warm geserveerd.

Andere top-events in de Zomerfabriek de komende weken: klassieke muziek tijdens de Classics op dinsdag, open jam sessies op zondagen en een knallend slotfeest op 31 augustus met Ewaja

Muziek in de Wijk: Maffe disco-Balkan uit Tsjechië
Muziek in de Wijk sluit haar 25e editie af met een klapper van formaat: The Circus Brothers komen naar Antwerpen met een gestoorde mix van Balkan brass, dicso beats, dromerige pop, ruige house, snelle rap en romantische folk. Hun live reputatie is berucht over heel Europa, begeef je deze week dan ook naar Hof de Bist (Ekeren), De Coninckplein in Antwerpen, Dageraadplaats in Zuenborg of Kroonplein in Merksem voor een potje dansen tot je er bij neervalt!