Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen van onze zomerse plekken en programma kan genieten. Daarom doen we ons best om het festival toegankelijk te maken, in de breedste zin van het woord.  

Rolstoelvriendelijk

In de brochure en op de website zijn rolstoelvriendelijke locaties en voorstellingen aangeduid met een rolstoel-symbool. Ben je minder mobiel? Geef ons op voorhand een seintje via samuel@zva.be, dan kunnen we je goed begeleiden en een geschikte plek voor je vrijhouden. Op de Zomerbar voorzien we parkeerplekken voor houders van een gehandicaptenkaart. WAT (Werkgroep Antwerpen Toegankelijk) screent onze locaties jaarlijks op toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Bovendien organiseren we ieder jaar samen met WAT een specifieke opleiding voor onze vrijwilligers. Zo hebben ze de juiste kennis en begeleiden ze je met zorg.

Audiodescriptie

Zie je niet (zo goed)? Elk jaar verzorgen we audiodescriptie bij enkele voorstellingen. Bij deze techniek omschrijft een stem wat er tussen de dialogen te zien is. Dit jaar worden voorstellingen 'Titus' en 'Het Bezoek' op specifieke data voorzien van audiodescriptie voor slechtzienden en blinden. Indien je een van deze voorstellingen zou willen bezoeken, contacteer Samuel Pinillos via 03 224 85 20 of samuel@zva.be

Schrijftolk & ringleiding

Hoor je niet (zo goed)? Voor doven en slechthorenden zijn voorstellingen  'Het Bezoek' en 'Witlof from Syria' voorzien van een schrijftolk. Indien je een van deze voorstellingen zou willen bezoeken, contacteer Samuel Pinillos op samuel@zva.be Bovendien zijn veel van onze voorstellingen woordloos.  Alle optredens van Muziek in de WijkThe Lounge en Club Z zijn uitgerust met een ringleiding. Via een ringleiding genieten mensen met een hoortoestel van een optreden zonder omgevingsgeluid. Om ons aanbod aan voorstellingen met audiodescriptie en schrijftolk kenbaar te maken, werken we nauw samen met VeBeS vzw, Ahosa, Inter en hoorcoach Regina Bijl. 

De Zomer is van iedereen

Het programma van Zomer van Antwerpen is er voor iedereen. Geld mag geen belemmering zijn om van cultuur te genieten. We houden onze ticketprijzen daarom bewust laag en zetten een deel gratis activiteiten op het programma. Mensen die de weg naar ons festivalprogramma minder snel vinden, leiden we graag toe in nauwe samenwerking met partnerorganisaties. Werk je met mensen met een migratie-achtergrond of kwetsbare jongeren? Collega Samuel Pinillos vertelt je graag over de mogelijkheden om in groep het festival te bezoeken: samuel@zva.be of 03 224 85 20