Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

 

Zomer van Antwerpen vindt het belangrijk dat iedereen van haar zomerse plekken en haar programma kan genieten. Zomer van Antwerpen engageert zich om haar festival toegankelijk te maken voor personen met een beperking en specifieke doelgroepen.

 

Rolstoelvriendelijk

 

Kom je in een rolstoel? De Zomerbar, Zomerfabriek en Cinema Urbana zijn rolstoelvriendelijk. De WAT (Werkgroep Antwerpen Toegankelijk) screent deze locaties jaarlijks op toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Ook de meeste locatievoorstellingen zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel. In de brochure en op de website zijn rolstoelvriendelijke locaties steeds met het symbool rolstoel aangeduid.

 

Audiodescriptie, ringleiding en Vlaamse Gebarentaal

 

Zie je niet (zo goed)? Zomer van Antwerpen programmeert voorstellingen met audiodescriptie. Bij deze techniek omschrijft een stem wat er tussen de dialogen te zien is. Hoor je niet (zo goed)? Zomer van Antwerpen programmeert voorstellingen met gebarentaal. Alle optredens van Muziek in de Wijk zijn uitgerust met een ringleiding. Via een ringleiding genieten mensen met een hoortoestel van een optreden zonder omgevingsgeluid. Voor de toeleiding naar voorstellingen met audiodescriptie en gebarentaal werkt Zomer van Antwerpen nauw samen met VeBeS vzw & Sign up en Mobilant.

 

Begeleiding

 

Heb je begeleiding nodig? De vrijwilligers van Zomer van Antwerpen nemen je graag onder de arm. Zomer van Antwerpen organiseert ieder jaar samen met de WAT een specifieke opleiding voor haar vrijwilligers. Zo hebben ze de juiste kennis en begeleiden ze je met zorg.

 

Doelgroepen

 

Werk je met mensen met een migratieachtergrond of kwetsbare jongeren? Zomer van Antwerpen heeft bijzondere aandacht voor deze doelgroepen en zet in op nauwe samenwerking. Zomer van Antwerpen biedt beide doelgroepen groepstickets aan voor voorstellingen en nodigt hen uit voor try-outs.

 

Voor alle info en vragen over rolstoelvriendelijkheid, audiodescriptie, ringleiding en gebarentaal, begeleiding én doelgroepen:

samuel@zva.be of 03 224 85 28