Gastvrije Zomer

Gastvrije Zomer

 

We vinden het belangrijk dat iedereen van onze zomerse plekken en programma kan genieten. Daarom doen we ons best om het festival toegankelijk te maken, in de breedste zin van het woord.  

Rolstoelvriendelijk

 

Ben je minder mobiel? WAT (Werkgroep Antwerpen Toegankelijk) screent onze locaties jaarlijks op toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. In de brochure en op de website zijn rolstoelvriendelijke locaties met het rolstoel-symbooltje aangeduid. Bovendien organiseren we ieder jaar samen met WAT een specifieke opleiding voor onze vrijwilligers. Zo hebben ze de juiste kennis en begeleiden ze je met zorg.

Audiodescriptie, ringleiding en Vlaamse Gebarentaal

 

Zie je niet (zo goed)? Elk jaar verzorgen we audiodescriptie bij enkele voorstellingen. Bij deze techniek omschrijft een stem wat er tussen de dialogen te zien is. Hoor je niet (zo goed)? We pikken enkele voorstellingen uit het programma die een bezoek krijgen van een gebarentolk. Alle optredens van Muziek in de Wijk zijn uitgerust met een ringleiding. Via een ringleiding genieten mensen met een hoortoestel van een optreden zonder omgevingsgeluid. Om ons aanbod aan voorstellingen met audiodescriptie en gebarentaal kenbaar te maken, werken we nauw samen met VeBeS vzw, Sign up en Mobilant.

De Zomer is van iedereen

 

Het programma van Zomer van Antwerpen is er voor iedereen. Geld mag geen belemmering zijn om van cultuur te genieten. We houden onze ticketprijzen daarom bewust laag en zetten een deel gratis activiteiten op het programma. Mensen die de weg naar ons festivalprogramma minder snel vinden, leiden we graag toe in nauwe samenwerking met partnerorganisaties. Werk je met mensen met een migratie-achtergrond of kwetsbare jongeren? Collega Samuel Pinillos vertelt je graag over de mogelijkheden om in groep het festival te bezoeken: samuel@zva.be of 03 224 85 28