FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN

 

De data van volgend festival, info over het programma en de brochure: het antwoord op je vragen vind je hier. We vullen de veelgestelde vragen de komende periode aan met extra informatie over kaartverkoop, bereikbaarheid etc.

Wanneer vindt het volgende festival plaats?

De 24e editie van Zomer van Antwerpen vindt plaats van 15 juni t/ 2 september 2018 op verschillende, verrassende locaties in- en rond Antwerpen.

 

Wanneer is het programma beschikbaar?

We vragen om nog even geduld te hebben. We zijn druk bezig met de samenstelling van het programma en zullen dit eind mei aan je onthullen.

 

Wat staat er zoal op jullie programma?

De inhoud blijft zoals hierboven aangegeven nog even geheim, maar verwacht een combinatie van muziek uit de vier windstreken, het beste uit het (inter)nationale circus, sterk visueel theater, dans op de meest ondenkbare plekken en tal van uitzonderlijke evenementen en installaties. Het programma van de Zomerfabriek aan de Minkelerstraat is ook van onze hand: wie houdt van urban sports, feestjes, muziek, jam sessies en spoken word kan hier de hele zomer terecht. Sinds de zomer van 2017 kan je ook in het Summer Lab terecht voor interessante workshops muziek, dans, performance en slam poetry, voor en door jong creatief geweld.

 

Wanneer kan ik tickets voor de voorstellingen kopen?

De tickets voor Zomer van Antwerpen 2018 zijn vanaf half juni te koop via onze website en op het speciale kaartverkooptelefoonnummer. De definitieve datum van de start van de kaartverkoop wordt nog bekend gemaakt.

 

Sturen jullie de programmabrochure ook per post?

Elk jaar sturen we een beperkt aantal programmabrochures per post. Om een programmabrochure in je brievenbus te ontvangen, kan je vanaf eind april via een online bestelformulier je naam en adres achterlaten. Vis je achter het net? Het programma is eind mei online beschikbaar, je kan daar tegen dan ook een PDF van de brochure downloaden. De geprinte brochure vind je eind mei/begin juni ook in de Antwerpse bibliotheken, horecagelegenheden en culturele centra.

 

Ik ontving de programmabrochure vorig jaar per post, krijg ik deze dit jaar automatisch weer in mijn brievenbus?

Elk jaar starten we met een schone lei / adressenlijst. Wil je de brochure ook dit jaar ontvangen? Vul dan vanaf half april het online bestelformulier in.

 

Ik wil graag meewerken aan de Zomer. Kan dat?

Elk jaar lanceren we in februari en maart vacatures voor een aantal tijdelijke Zomer-jobs. Je vindt deze op de vacature-pagina. We zoeken jaarlijks ook jobstudenten om de verschillende bars mee draaiende te houden. Niet op zoek naar een job maar wil je je inzetten als vrijwilliger? Meer informatie over vrijwilligen bij de Zomer vind je op onze Vrijwilligers-pagina.  

 

Ik heb een voorstel voor een (theater)project, hoe kan ik dit indienen?

Heb je een concreet project, of speel je met het idee een voorstelling op locatie te brengen die past in de zomerprogrammatie? Bezorg ons audio- en videomateriaal, een biografie, technische fiche, aantal groepsleden, tourneeplanning, financiële voorwaarden etc. Alle info dien je te mailen naar zomer@zva.be. Voorstellen die binnenkomen via onze Facebook-pagina’s worden niet in overweging genomen. We proberen al het materiaal te bekijken, maar we kunnen niet iedereen een persoonlijk antwoord sturen. Wij contacteren je indien je project past binnen onze programmatie.

 

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van Zomer-nieuws. Waar kan ik jullie volgen?

Je kan je aanmelden voor onze nieuwsbrief, ons volgen via FacebookInstagram en Twitter.