2023: Een Reuzenjaar!

Het Zomer van Antwerpen team wenst je een fantastisch 2024 toe! Met de jaarwisseling blikken we graag even terug op het afgelopen jaar, maar ook vooruit, op het jaar dat ons te wachten staat. 

In 2023 organiseerde Zomer van Antwerpen meer dan 50 projecten, verspreid over 17 locaties in Antwerpen voor bijna 1 miljoen mensen. We keken samen naar  theater op locatie, naar straf circus, naar live muziek op Muziek in de Wijk, keken naar openluchtfilm tijdens Cinema Urbana, gingen dansen in de Zomerfabriek, of op ontdekking in de vernieuwde Zomerbar

2023 was ook het jaar waarin De Reuzen van Royal de Luxe nog eens op bezoek kwamen in Antwerpen. Bull Machin en Xolo namen het tegen elkaar op in een spectaculaire straatrace in het nieuwe Zuiderpark. Dat hun passage niet ongemerkt voorbij ging, bleek uit de meer dan 760.000 toeschouwers die De Reuzen kwamen bewonderen. De Reuzen blijven erg graag gezien in Antwerpen, uit onze enqûete bleek dat de meerderheid van de toeschouwers een volgende keer zeker terug komt! 

In 2024 viert Zomer van Antwerpen haar 30ste verjaardag en staat er weer veel moois op het programma. Welke projecten het zullen zijn, daar is het nog even op wachten. Noteer alvast dit: Zomer van Antwerpen 2024 zal doorgaan van, donderdag 20 juni tot en met zondag 1 september. Op dinsdag 28 mei maken we ons programma van de 30ste editie officieel bekend. Tot dan?