Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomer van Antwerpen in winterslaap

ZvA in winterslaap - Cinema Malfait op de Zomerbar
Publicatiedatum
Body

Op 27 juli 2020 trof Stad Antwerpen maatregelen om een verdere uitbraak van het Corona-virus in te dijken. Een van deze getroffen maatregelen is het verbod op evenementen op grondgebied Antwerpen tot het einde van augustus. We hebben besloten om het programma van de 26e editie vanaf vandaag te pauzeren. 

“Zomer van Antwerpen gaat in winterslaap”, aldus artistiek leider Patrick De Groote. “De voorstellingen en concerten worden stopgezet, de Zomerbar en Zomerfabriek sluiten hun deuren. We bekijken samen met de artiesten de mogelijkheid om op een later moment de draad terug op te pakken en al het moois dat klaarstaat nog te tonen.”

Eén project van Zomer van Antwerpen zal de komende periode nog wel te bewonderen zijn: de installatie In Memoriam door Luke Jerram. Dit tijdelijke kunstwerk, bestaande uit rode en witte vlaggen op hoge palen, staat van 7 tot en met 16 augustus opgesteld in Park Spoor Noord. Jerram maakte de vlaggen van lakens van ziekenhuisbedden, een symbolisch eerbetoon aan wat was en is. Je bent welkom om onder vlaggen door te wandelen of om van veraf te beleven. Draag dan ook je mondmasker en respecteer de geldende afstandsregels.

Hoe spijtig we het ook vinden om de pauzeknop in te moeten duwen, veiligheid gaat momenteel boven alles. We kijken er enorm naar uit om je op een later moment weer terug te kunnen ontvangen en wensen iedereen veel gezondheid toe de komende weken. Heb je een ticket voor één van de voorstellingen? Dan word je zo snel mogelijk gecontacteerd over de terugbetaling van je bestelling. Stay safe en see you soon.