Magisch circus op de Zomerbar en op ontdekking in Het Rot

bite me
Publicatiedatum
Body

Dag Zomerliefhebbers,

Deze week bieden we je 2x circus, 2x theater, 1x muziek op 4 Antwerpse pleintjes en
4x film aan het water. Dompel je onder in de droomwereld van Spirals. En laat je meevoeren op een Italiaanse reis.

2x CIRCUS
Spirals | Emisfero 

Tim Oelbrandt & De Studio | Magdaclan Circo

Spirals gaat over een man verdwaald tussen de echte wereld en één die hij creëert in zijn fantasie. Een uit koper gemaakte knikkerbaan met knikkers zo groot als biljartballen trekt de aandacht. Geniet van een droomwereld, waar magie, illusie en beeld samenkomen. 
Meer info en tickets
Van 17 t.e.m. 28 augustus 

Magdaclan is een warm Italiaans circus. Laat je meevoeren op hun reis: emisfero. Het is een ode aan de mens en zijn ongelooflijke mechanisme en aan het circus van het leven. Neem hier al eens een kijkje. 
Meer info en tickets
Nog t.e.m. 21 augustus

2x THEATER
Bite me | Het Rot

herman | COL

In Bite me tonen vampieren hun ware aard. Zij willen niet langer in de schaduw leven. Ontdek hun schuilplaats, de plek waar ze zich voorbereiden op een vrij bestaan, buiten, in het licht. Je staat en zit tussen de vampieren in een voormalige doe-het-zelfzaak in de stad. Bekijk hier de trailer en kom helemaal in duistere sferen. 
Meer info en tickets Van 10 t.e.m. 27 augustus

In Het Rot nemen twee gidsen en hun koor je mee op ontdekkingstocht naar de binnenkant, de achterkant en de onderkant van het Rot. Dat is een ongekend natuurgebied op Linkeroever. Wandel tijdens deze muzikale theaterwandeling mee en verdwaal in de fascinerende wereld van schimmels, mossen, gisten en algen. 
Meer info en tickets 
Van 17 t.e.m. 28 augustus


MUZIEK IN DE WIJK: WESLI

Wesli maakte zijn allereerste gitaar maakt uit een oliebidon en met snaren van visdraad. Muziek is zijn tweede natuur, zijn ‘food for the soul’. Geniet van Haïtiaanse voodoo met rara styles, afrobeat en hiphop. Een feest voor het oor. Meer info

Van 17 t.e.m. 21 augustus
Gratis op de Antwerpse pleintjes

CINEMA URBANA: Film onder de sterren

Deze week presenteren we je The Innocents. Een verhaal over mysterieuze en duistere krachten in een Noors bos. Kijk ook naar Casablanca beats en zie hoe hiphop het leven van Marokkaanse jongeren kan veranderen. La Civil is een rauwe thriller over moederliefde en terugvechten. We sluiten deze filmweek af met Spencer, een melodrama over het noodlottige leven van prinses Diana. Meer info
Gratis, Deuren: 21 uur | Start: 22 uur

ZOMERFABRIEK

Meeting of Styles & Return of the Breakers

Dit internationale grafitti evenement is dit jaar helemaal back. We vieren het 21ste jaar van Meeting of Styles. Antwerpen was er vanaf het begin bij. Kom deze drie dagen zeker eens kijken! 
Met op zaterdag 20 augustus Return of the Breakers. Een dag vol battles, cyphers en workshops. Meer info

19, 20 en 21 augustus
gratis 

Lady Blaxx invites accoustic session

Lady Blaxx is een Belgische zwarte zangeres. Zij draait al een tijdje mee in de Vlaamse muziekscene.
Tijdens haar laatste live optreden zong ze de pannen van het dak. Meer info

19 augustus, 20 uur 
gratis