Muzikale hoogtepunten op het programma

Muzikale hoogtepunten op het programma

Je keuze uit ons programma nog niet kunnen maken? Op zoek naar meer inspiratie? We bundelen graag een aantal tips om het je wat gemakkelijker te maken. Vandaag: een vijftal oorstrelende voorstellingen en optredens uit het programma. 

NoFit State - Lexicon - 25 juli t/m 11 augustus

De 35 artiesten en muzikanten van NoFit State nemen je in 'LEXICON' mee op reis naar hun magische wereld vol wilde circusacts en live-muziek van de bovenste plank. Een traktatie voor al je zintuigen: de duizelingwekkende acts wisselend elkaar in hoog tempo af terwijl de band zorgt voor een knetterend rock- en jazzoptreden. Wie NoFit State al eerder bezocht op Zomer van Antwerpen, weet dat de muziek en acts samensmelten tot één geheel. De muzikanten worden circusartiesten en andersom. Circus dat rockt tot in de nok! Tickets hier verkrijgbaar.

15419ft - Post uit Hessdalen - 5 juli t/m 5 augustus

Gefascineerd door het fenomeen ‘kijken in de verte’, nodigt muziektheatergezelschap Post uit Hessdalen je uit om de sensatie van het turen naar de horizon te (her)ontdekken. Met '15 149ft' bouwen ze een muzikale installatie die je ogen én oren op de proef stellen. Een tubaspeelster en mezzosopraan gooien alles in de strijd om gehoorafstand te overbruggen en je de diepte van het landschap te laten ervaren. De speciale afstandscompositie komt je vanuit de verte tegemoet. Eerst bijna onhoorbaar als een soort fata morgana, later steeds nadrukkelijker. Een weldaad voor oren en ogen! Laatste tickets hier verkrijgbaar.

Als we dansen, zal oma niet sterven - Madam Fortuna - 13 t/m 24 augustus

Oma was een levenslustige ontdekkingsreiziger. Haar hele leven zwierf ze rond. Ze maakte reizen in Afrika, het Midden-Oosten en Europa. In elke cultuur vond ze iets waardevols. Overal waar ze kwam, werd ze verliefd en... kwamen er kinderen van. Nu is ze een dagje ouder en kijkt ze terug op haar mooie leven. Ze heeft nog één belangrijke wens en hoopt dat haar kinderen en kleinkinderen hem uitvoeren. Die wens klinkt als een raadselachtig orakel over ‘mens, geld en aarde’. Ieder lid van de familie geeft er een eigen draai aan. Dat blijft niet zonder gevolgen: er ontstaat een passionele strijd op leven en dood. Waar gaat het met deze familie naartoe?

Roma/Gitanos uit België, Spanje, de Balkan en Midden-Europa werken mee aan dit internationale stuk. Met humor, vurige muziek en energieke dans brengt dit bonte gezelschap een vrolijke ode aan het leven, de dood en alles daartussenin. Tickets hier verkrijgbaar.

Zomerfabriek - 21 juni t/m 1 september

Berchem’s best kept secret, de Zomerfabriek, ademt creativiteit en muziek. Ook deze zomer kan je mee komen jammen op zondag tijdens de Jam Sessions, zelf het podium beklimmen op woensdag bij Grab the Mic of genieten van een portie heerlijke klassieke muziek op dinsdag tijdens The Classics.

Maar er is dit jaar méér: we stelden onze fabriek open in een Open Call en selecteerden verschillende projecten die budget en ondersteuning krijgen voor hun performance bij ons in de Zomerfabriek. Naast feestjes, dance battles en comedy, staat er ook muziek op het programma: audiovisuele performances op Softcore (6/07), live optredens in de art en fashion tuin van Garden of Eden (4/08), of de met soul overgoten performance van Jaouad in het kader van Pride (8/08). Het beste van al? Alles is gratis, free, voor niks! Het hele programma van de Zomerfabriek vind je hier.

Muziek in de Wijk - 3 juli t/m 25 augustus 

Een zomer lang muziek in de stad, dat is Muziek in de WIjk! Op negen Antwerpse pleinen houdt onze muziekkaravaan halt en overgiet ze de pleinen met muziek uit alle hoeken van de wereld. Bands uit Cuba, Benin, Réunion, Kenya en Tsjechië zorgen voor één groot, gratis dansfeest. Ontdek het volledige aanbod hier of luister naar onderstaande playlist om je alvast te laten meevoeren naar heerlijke zomeravonden!