Overslaan en naar de inhoud gaan
Gezelschap of band
Zuidpool

Mensenlandschappen

roodgele anjer met blauw licht

1941, een treinreis van Istanbul naar Ankara. Van de oude poort van Europa naar de gloednieuwe hoofdstad. Reis mee door een woelig land in wording. Zo divers als de dorpen, steden en landschappen zijn ook de mensen in de trein zelf. Reizigers in derde klasse en in eerste klasse. Arbeiders en industriëlen, boeren en militairen, jong en oud. 

Mensenlandschappen is een muzikaal verhaal van de mens in duizenden snapshots. De grote Turkse dichter Nâzim Hikmet schreef het tijdens een jarenlange gevangenisstraf. In een intieme en meeslepende vertelling brengt Zuidpool dit meesterwerk tot leven. Geniet van mooie, poëtische woorden met live muziek. 

We gaan op reis en nemen mee: een warme trui en misschien een regenjas of een hoedje als de zon zou branden.


Jorgen Cassier:
“De kracht van de stem van de ‘blinde (want gevangen) dichter’ in ‘Mensenlandschappen’ schuilt in het alziend oog van zijn meedogenloze mededogen voor het wezen dat mens heet; in de scherpte van zijn analytisch vermogen dat de ene slechts één regel gunt en de ander een heel hoofdstuk, een geschiedenis, een uitgewerkt gedetailleerd verhaal; en op die manier, bijna opsommend, construeert of onthult die stem een wereld die groter en meer is dan de som van zijn delen.”

 

Samenvatting

Zomer van Antwerpen en Zuidpool moeten helaas de speelreeks van Mensenlandschappen annuleren omwille van gezondheidsredenen van één van de medewerkers.

We vinden het ontzettend jammer en hopen op uw begrip.

 

Een muzikale vertelling

 

1 juli t.e.m. 31 juli

(niet op zondag en maandag)

(niet op 12, 13, 14 en 15 juli)

 

20u

Duur: 90 minuten

 

Tickets: €6

 

Locatie