Luisterondersteuning

Zomer van Antwerpen met luisterondersteuning

Kom jij graag naar Zomer van Antwerpen, maar hoor je minder goed of niet? Zomer van Antwerpen wil er voor iedereen zijn en organiseert voorstellingen met luisterondersteuning.

In 2019 ondersteunde het festival de voorstelling Sketch 2 - Bert of Roy met Roger/FM luisterondersteuning & boventiteling op een groot scherm door een schrijftolk. Ook bij de voorstelling SH!T - Geert Hautekiet genoten mensen met een gehoorbeperking mee via Roger/FM luisterondersteuning. In The Lounge konden slechthorenden inprikken op een ringleiding en zo ontspannen luisteren naar The Classics, Grab the Mic en Jam Sessions.

Hoe werken deze technieken en hoe ervoeren mensen met een gehoorbeperking de luisterondersteuning? Bekijk het hier.

Hoe kwam dit allemaal tot stand? Zomer van Antwerpen richtte begin 2019 een werkgroep op rond toegankelijkheid voor doven en slechthorenden. Deze werkgroep bestaat uit hoorcoach Regina Bijl, audiologen Jolien Desmet en Dorien Van Daele en kreeg ondersteuning van Phonak. De werkgroep stelde het programma samen voor doven en slechthorenden, dacht na over de juiste luisterondersteuning, de toeleiding naar voorstellingen, ... Zonder het engagement, de ervaring en de expertise van deze werkgroep was de luisterondersteuning bij Zomer van Antwerpen nooit mogelijk geweest. 

Benieuwd naar het programma voor doven en slechthorenden in 2020? Houd deze pagina in het oog.

Vragen over de toegankelijkheid voor mensen met een gehoorbeperking of de werkgroep? Neem contact op via Samuel@zva.be