JOUW PROJECT OP ZOMERFABRIEK? DOE MEE AAN de OPEN CALL 2020

News alert: Zomerfabriek geeft terug een groot deel van haar programma uit handen. Voor de editie 2020 zoekt Berchem’s best kept secret opnieuw organisatoren om het programma helemaal compleet te maken.

Zomerfabriek is een onderdeel van Zomer van Antwerpen. Deze hotspot voor spoken word, The Classics, jam sessions, vele feestjes in Club Z en meer stuurt voor de tweede keer een OPEN CALL de wereld in. Via deze oproep zoekt Zomerfabriek Antwerpenaren met zwoele ideeën voor aankomende zomer. Van een party, een cosy concert, een voorstelling tot een workshop of een fashion show. Van een vintage markt, een try-out, een boekpresentatie tot een screening of een pittig debat. En alles daartussen. 

Het opzet is eenvoudig: iedereen met een goed idee is welkom om een project in te dienen. Als richtlijn geven we mee: een concept dat verrast, dat mensen samenbrengt, open en voor iedereen, een project dat 18- tot 30-jarigen triggert, met een positieve vibe, voor een divers en grootstedelijk publiek en gratis toegankelijk.

Een jury buigt zich over alle inzendingen en selecteert er 20. Ideeën die weerhouden zijn, krijgen de keuze uit drie zomerse locaties waar het project kan doorgaan, technische en communicatieve ondersteuning, … en last but not least: een financiële push in de rug. 10 projecten ontvangen 500 euro en 10 ideeën worden ondersteund met 1000 euro.

Met de OPEN CALL 2020 geeft Zomerfabriek al voor de tweede keer op rij een deel van haar programma uit handen. In 2019 stonden 20 nieuwe partners mee in voor een heerlijke mix van theatervoorstellingen, een mobiele radio, een revive market, dance battles, … Hoe ervoeren zij deze samenwerking? “Zomerfabriek bood mij een podium en een micro om mijn stem te laten horen. Ik kreeg een publiek dat me omarmde. Jong, oud en welke achtergrond dan ook, wat telde was wat ons verbond. Toen ik daar stond na de Open Call wist ik: dit is een unieke dynamiek. Hier wil ik zijn. Hier wil ik blijven.” (Amina Belorf - theatervoorstelling, Atlas-Antwerpen)

Alle ideeën voor de OPEN CALL 2020 kunnen worden ingezonden tem 31 januari via de website van Zomerfabriek

Vragen over de OPEN CALL: Samuel@zva.be