Internationale streetart tijdens Meeting of Styles

Van vrijdag 9 tot en met 11 augustus verwelkomen we met groot plezier opnieuw Meeting of Styles op de site van de Zomerfabriek en omliggende straten. Graffiticollectief Aerosol Kings, Soul Supply, One Love Boardshop, Dead Artist Society, Spray & Play en de Zomer van Antwerpen slaan de handen in elkaar en presenteren de Meeting of Styles in een nieuw, all inclusive concept. Jong en oud, graffer of niet-graffer: iedereen is welkom om de street art van de 100 nationale en internationale artiesten te komen bewonderen of de één van de gratis workshops komen meepikken.  

“Meeting of styles is een internationaal gerenommeerd graffiti-event waar menig spray-artist van droomt om op uitgenodigd te worden”, verduidelijkt mede-organisator Yvon Tordoir van Aerosol Kings. “Een plaatsje op de bestemde muren eender waar ter wereld wordt gezien als een echte eer. Logischerwijs krijgen enkel de besten in de scene een plek op de muur hoewel er ook aan jong talent kansen worden gegeven.”

Graffiti blijft de hoofdactiviteit en gedurende 3 dagen kunnen bezoekers de top van de internationale scene aan het werk zien en ontmoeten. Veel van deze artiesten brengen exclusieve kunststukken mee die ze op het event te koop aanbieden. Enkele belangrijke namen onder hen zijn Sozy-One, Steve Locatelli, Aches, Rise One & Matthias Schoenaerts.

Workshops en randanimatie: een greep uit het programma

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag gaan tijdens Meeting of Styles. Bij de jongens van Spray & Play kan je zelf leren sprayen, leren hip hop/urban dansen of je kans wagen op het aanwezige skatepark onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs.

Soul Supply zorgt voor de beste beats tijdens het event, met op zaterdag een knaller van een party in onze Club Z met onder andere Faisal, K1D, miss Angel en Dvtch Norris.

Het hele weekend lang kan je gratis dansinitiaties hip hop/urban volgen in de Urban Hall. Op vrijdag organiseert Joffrey Anane van Osei Bantu een “Seven To Smoke” dancebattle op het terrein voor de Club Z.

Verder is er een pop-up skatepark, waar One Love Boardshop dagelijks een tricks for cash wedstrijd organiseert. Skaters worden hierbij anders beoordeeld dan op een reguliere wedstrijd: niet enkel de moeilijkste truken worden beloond, ook originaliteit, fun en passie spelen mee. Zo kan iedereen in de prijzen te vallen.

D.A.S. (Dead Artist Society) voorziet een urban market met enkele foodtrucks, met een focus op jonge ondernemingen binnen het kader van de Urban Lifestyle. Op deze urban market kan je de kunst van de aanwezige graffitiartiesten kopen. 

Meeting of Styles praktisch

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus
Zomerfabriek, Minkelersstraat 2, 2600 Berchem

Meer infowww.aerosolkings.com