Zomerbar

Luchtbrug op de Zomerbar
Inhoud

Een zomerse oase in de stad

Palmbomen, strand, hangmatten en onwaarschijnlijk schoon entertainment: de perfecte vakantiebestemming vind je in de bocht van de Schelde aan de Sloepenweg.

De Zomerbar is dit jaar dé plek om jong circustalent te ontdekken: elke dag duiken er kleine voorstellingen op waarin acrobaten, jongleurs en ander circusvolk het beste van zichzelf geven. Of beleef samen met Circus Ronaldo de hoogtijdagen van de film in ‘Cinema Malfait’, hun cinema barak in typische Ronaldo-stijl.

En back to the seventies met de rolschaatspiste La Patinoire: een hele zomer lang kan je op wieltjes rondjes komen schaatsen! Rolschaatsen worden verhuurd per geschaatste minuut. 

Kinderen vermaken zich er opperbest: klimmend in de fantasierijke speelbos of ronddraaiend op de rug van waanzinnige figuren op de Bangelijke Sprookjesmolen van Theater Froefroe. Steek je graag je handen uit de mouwen? Bouw dan mee aan ‘s werelds langste knikkerbaan. Op tijd naar huis met papa en mama? Vergeet het maar!

Dansfanaten komen aan hun trekken tijdens de danslessen van Antwerpen Danst. Drie zondagmiddagen zetten ze de Zomerbar in vuur en vlam met hun Corona-proof dansworkshops. Iedereen is welkom: markeer in je agenda alvast 5 juli, 2 en 30 augustus om 16u en 17u. Op 2 augustus kan je deelnemen aan een workshop Lindy Hop door Dancing Sophie. Deelnemen is gratis, we vragen je wel om je plekje voor de dansworkshop te reserveren. Dit kan vanaf een week op voorhand. 

Het programma van de dag vind je op de website en op de Facebook pagina van de Zomerbar.

Veiligheid

Je betaalt je drinken en eten bij onze bars enkel met je bankkaart of creditcard. Omdat we maar een maximum aantal bezoekers op de Zomerbar kunnen toelaten, kan het op zonnige dagen zijn dat je even moet wachten om het terrein te betreden. 

We houden het graag veilig. Mondmaskers zijn daarom verplicht. Als je iets gaat drinken op het terras, mag je je mondmasker afzetten als je aan tafel zit. 

Conform de huidige maatregelen (met ingang van 25 juli 2020) zijn we verplicht om de naam, huisadres telefoonnummer van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan van elke locatie. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.

 

Samenvatting

Op 27 juli 2020 trof Stad Antwerpen maatregelen om een verdere uitbraak van het Corona-virus in te dijken. Een van deze getroffen maatregelen is het verbod op evenementen op grondgebied Antwerpen tot het einde van augustus. We hebben besloten om het programma van de 26e editie vanaf 28 juli 2020 te pauzeren, ook onze Zomerbar heeft de deuren gesloten.

GESLOTEN

Sloepenweg
Het Eilandje 


***********


Omdat we maar een maximum aantal bezoekers op de Zomerbar kunnen toelaten, kan het op zonnige dagen zijn dat je even moet wachten om het terrein te betreden. Hou hiervoor de druktebarometer in de gaten.


Conform de huidige maatregelen (met ingang van 25 juli 2020) zijn we verplicht om de naam, huisadres telefoonnummer van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan van elke locatie. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.

We houden het graag veilig. Mondmaskers zijn daarom verplicht. Als je iets gaat drinken op het terras, mag je je mondmasker afzetten als je aan tafel zit. 

Dieren zijn geweldig, maar niet iedereen is even enthousiast over je trouwe viervoeter. Daarom vragen we je om huisdieren thuis te laten op onze locaties, ook op de Zomerbar.
 

Openbaar vervoer
Tram 7, halte MAS + 15 minuten wandelen
Tram 24, halte Havenhuis + 5 min wandelen


Fiets
We voorzien een fietsenstalling
Dichtsbijzijnde Velo station: Velo 223 -  Red Star Line + 5 minuten wandelen

Iconen