Gratis verjaardagsvoorstelling op 28 mei: Theater Gajes met Odyssee!

Hiephiep...hoera! We vieren dit jaar onze 25e verjaardag. En wie jarig is, trakteert: daarom nodigen we iedereen uit voor een gratis spektakelvoorstelling. 28 mei 2019 ben je in de avonduren welkom op het terrein van de Zomerfabriek (Minkelersstraat 2) voor het epos van ODYSSEE.

Het Nederlandse Theater Gajes ontwikkelde een gedurfde en meeslepende voorstelling waarbij je als het publiek midden in het spel staat. Met een inventief bewegend decor en acteurs op stelten vertelt het gezelschap het eeuwenoude avontuur van Odysseus.

Odysseus zwerft na de oorlog in Troje over de wateren, in een poging om terug te keren naar zijn huis. Hij verlangt naar de liefde, naar de schoonheid, warmte en rust van zijn vrouw Penelope en zijn land Ithaka. Om daar te geraken moet hij monsters te lijf gaan, verleidingen weerstaan en zijn angsten in de ogen kijken. Bemanningsleden sneuvelen en zijn schip loopt steeds meer schade op: overleeft hij de verwoestende krachten van Poseidon?

Theater Gajes maakt buitentheater op hoog niveau. De wonderlijke, spectaculaire en poëtische pleinproducties spelen te midden tussen de toeschouwers. Gebruikmakend van grote mobiele objecten, acteurs op stelten en muzikanten op grote hoogte ontvouwt zich een verhaal boven de hoofden van het publiek.

De voorstelling speelt op 28 mei op het terrein van de Zomerfabriek aan de Minkelersstraat. De deuren openen om 19u30, de voorstelling start om 20u30 en duurt ongeveer 70 minuten. De voorstelling is gratis voor iedereen.