Eten en drinken

Eten en drinken 

Ook wij kijken weer uit naar die zwoele zomeravonden waar je buiten kunt zitten met een drankje en een hapje. Hieronder lijsten we onze horecagelegenheden voor je op.

Onze horeca is met ingang van dit jaar cashless: je betaalt overal met je bankkaart (met uitzondering van de bars van Muziek in de Wijk, deze worden door onze partners uitgebaat). Heb je enkel cash geld op zak? Dan kan je dit bij de Zomerbar en bij de Zomerfabriek op een betaalkaartje laten zetten. Lees er hier meer over.  Heb je na afloop van je avond uit nog geld op je kaart staan? Het geld is simpel terug te vragen via een online formulier dat vanaf 9 september hier te vinden zal zijn. 

Zomerfabriek - Minkelerstraat 2, Antwerpen Berchem - 21 juni t/m 1 september - vanaf 15u (maandag gesloten)
Het belooft een warme zomer te worden: kom hem mee vieren op het terras van deze oude gasfabriek-turned-creatieve hotspot. En goed nieuws voor de liefhebbers van het eten van de Zomerbar: het eten op de Zomerfabriek wordt dit jaar geserveerd door Lily's Kitchen! Ze zijn op een missie om de hongerigen te voeden op een foodloving way op inspirerende locaties. Favoriete smaken: fresh,veggi's & tasty things from al over the world. Denk aan de famous Bio Veggie burgers Wrapped Up, hartige Pancakes met wereldkeuken geïnspireerde fillings, de Hannibal Kannibal: vegan kebab - korma dressing - grilled veggie’s... kortom, te veel om op te noemen!  Aan de bar betaal je met bankkaart, creditkaart of Zomer-betaalkaart. Aan de resto kan je met bankkaart, creditkaart, Zomer-betaalkaart en ook met cash geld betalen.

Zomerbar - Sloepenweg, Antwerpen Noord - 24 juni t/m 1 september - 14u-00u
In een strandstoel met je voeten in het zand of in een hangmat met een heerlijke cocktail in je hand: in de bocht van de Schelde aan de Sloepenweg vind je deze zomerse oase. Dé plek voor verkoelende drankjes en heerlijk eten met vrienden tijdens een spelletje petanque, terwijl kinderen zich amuseren in de fantasierijke speeltuin. Elke dag kan je er terecht voor afwisselende suggesties en vegetarische lekkernijen voor de kleine of grote honger. Ons aanbod bestaat onder meer uit eerlijk verhandelde dranken en gerechten aan democratische prijzen. Aan de bar betaal je met bankkaart, creditkaart of Zomer-betaalkaart. Aan de resto's kan je met bankkaart, creditkaart, Zomer-betaalkaart en ook met cash geld betalen.

Voorstellingen - diverse locaties
Bij alle theatervoorstellingen is er een gezellige bar voorzien. Hier geniet je van een (h)eerlijk drankje aan een democratische prijs, zowel vóór als na de voorstelling. Open vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Zonsondergang - Sloepenweg, op de dijk naast de Zomerbar - 10 juni t/m 30 augustus 
Al zittend op onze tribune heb je een prachtig zicht op het water en maak je dit wonderlijke schouwspel mee vanaf de eerste rij. Gebruik de daar aanwezige barbecue als je van al dat moois honger hebt gekregen: je hoeft alleen nog maar houtskool en wat lekkers mee te nemen. Vergeet zeker geen eigen drankjes mee te nemen om je dorst te lessen tijdens dit adembenemende spektakel. 

Muziek in de Wijk - diverse pleinen in Antwerpen
Heb je na al dat dansen en kletsen honger of dorst gekregen? Veel pleinen van Muziek in de Wijk bieden eet- en drankkraampjes met exotische gerechten aan, om de avond vol energie weer verder te kunnen zetten.