Dit was PITCHES, part III

Op woensdag 27 november 2019 vond voor de derde keer dit jaar het project Pitches plaats. Met dit initiatief brengt Zomer van Antwerpen nieuwe, jonge makers en culturele huizen dichter bij elkaar.

De namiddag ging van start met drie concrete tips voor nieuwe makers. Shari Aku Legbedje & Anastasia Tchernokondratenko beten de spits af. Ze stelden Kosmonaut voor: een organisatie die artiesten bijstaat om hun artistiek idee concreet te maken. An Van den Bergh van Demos Vzw gaf tekst en uitleg over subsidiemogelijkheden. Patrick De Groote van Zomer van Antwerpen sprak over hoe je op de juiste speelplekken komt. Denk heel goed na over de organisatie waar jouw project kan thuishoren. En contacteer hen dan heel gericht. Stuur geen massa mails.” - luidde zijn tip.

Vervolgens kondigde Esohe Weyden - spoken word artiest en host van dienst - met verve de dertien jonge makers aan. Een brede waaier aan projecten en disciplines passeerde de revue. Van een geleide meditatie in een klein tentje, een theatervoorstelling over een schrijver die niet meer kan schrijven tot een dansvoorstelling die de relatie tussen licht en schaduw onderzoekt, een serie over een seriemoordenaar met een gespleten persoonlijkheid en meer. 

Meer dan 20 ruimtegevers tekenden present. De Roma, de Roovers, DEMOS, Fameus, Fotomuseum Antwerpen - Nightwatch, HET PALEIS, Jeugddienst Antwerpen, Kavka vzw, Kosmonaut, Laika, Level Up, Monty, Oude Badhuis, Rataplan, Red Star Line Museum, Antwerpen boekenstad, Transparant, Vizitonline, VOEM en Zomer van Antwerpen waren één en al oor. Tegen 18u sierden Iraakse culinaire hoogstandjes de tafels, klaargemaakt door cursisten van CVO Encora. Ideaal om na te praten en te netwerken. Pitchers en culturele huizen wisselden contacten en ideeën uit.

Welke matches kwamen uit de bus? “Fameus en Monty reageerden enthousiast op mijn pitch. Ik legde ook contact met Prince K. Appiah: een andere pitcher die zich opgaf als acteur voor mijn project. De vele positieve reacties geven mij het vertrouwen om verder te doen.” aldus Dylan Van den Bosch, deelnemer aan ‘De Nieuwe Spelers’. Deze vertrouwensboost geldt ook voor Olivia Lopez.“Ik pitchte Skin Mutts: een videoplatform voor verhalen van mensen met een mixed identity. Dankzij de leuke respons spreek ik met meer zekerheid over mijn project. Het Fotomuseum nodigde me ook uit om deel te nemen aan hun open call en heel binnenkort zit ik samen met De Wereld Morgen.”

Omdat het voor culturele huizen essentieel is om vinger aan de pols te houden en de gezichten van morgen te ontmoeten en omdat het voor jonge makers noodzakelijk is om te weten welke gezichten er achter een cultureel huis schuilen, zet Zomer van Antwerpen verder in op deze netwerkmomenten. Houd dus onze kanalen in het oog voor een vierde editie van Pitches. Heb je ondertussen vragen? Mail: Samuel@zva.be