Overslaan en naar de inhoud gaan
Gezelschap of band
De Kleine Expeditie

De Lange Nacht van Moosmeier

foto van de ruien

Voor het onwaarschijnlijke verhaal van Damiaan Moosmeier moet je de Ruien in, naar de buik van de stad. Het rommelt daar al een tijdje. En dat heeft alles te maken met de dromen en plannen van deze grote Antwerpenaar. Hij is al te lang, veel te lang, verborgen gebleven. Moosmeier leefde van nieuwsgierigheid en durfde te denken ver voorbij wat kon en mocht. Is het toeval dat zijn plannen nu komen bovendrijven? Wordt zijn droom eindelijk werkelijkheid? Zullen wij nog meemaken dat dit iconische stukje ‘onderstad’ de plaats krijgt die het verdient? 

De kleine expeditie neemt je mee op een vertelwandeling in de Ruien. Kom kijken naar de plek waar Moosmeier gewerkt en geleefd heeft. Je ontdekt wat hem inspireerde, wat hem bang maakte en wat hem uiteindelijk het leven heeft gekost. Deze vertelwandeling zit boordevol verzonnen waarheden en geloofwaardige leugens. 

 

Wie al eens De Ruien inging weet dat laarzen absoluut nodig zijn. Je beste pak laat je beter thuis, liever kies je een makkelijke outfit die vuil mag worden. Toch op slippers of in avondjurk? Geen nood, je kan ter plekke ook laarzen en een beschermingspak huren.

 

Toegang
Tickets
Samenvatting

Een onwaarschijnlijke vertelling in de ondergrondse Ruien

 

6 juli t.e.m. 28 augustus

(niet op zondag en maandag)

 

18u - 19u30 - 21u

Duur: 60 minuten

 

Tickets: €20

Vanaf 10 jaar

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

  • tram 7, halte Sint-Paulusplaats

Fietsparking: op Sint-Paulusplaats 

Velo:

  • 050 - Klapdorp
  • 049 - Tolhuis 

Parking: Ankerrui of ondergronds

 

Locatie

Stadsmagazijn

Adres

Keistraat 5-7
2000 Antwerpen
België

51.225351, 4.402089

De Kleine ExpeditieFacebook