Zomer voor Iedereen

Zomer voor Iedereen

Dit jaar vieren we onze 25e verjaardag. En wat is er leuker dan een verjaardagscadeau krijgen? Juist, iets kunnen geven! Iedereen die iets kan missen, kan in het online bestelproces een donatie achterlaten voor ons project ‘Zomer voor Iedereen’. Daarmee maak je het mogelijk om anderen, die net iets minder hebben, met een grote korting naar de circusvoorstellingen te laten gaan.

Waarom?
Zomer van Antwerpen is zomer voor iedereen. Dit maakt integraal deel uit van onze missie. We bieden een breed programma met theatervoorstellingen op onverwachte locaties, concerten op Antwerpse pleintjes en tal van culturele activiteiten op de Zomerfabriek. Een groot deel van ons programma is gratis, een ander deel van ons programma is te bezoeken met betalende tickets aan democratische prijzen, variërend van €6 tot €12. 

Maar als je niet zeker weet of je aan het eind van de maand nog geld over hebt, staan theatervoorstellingen niet hoog op je prioriteitenlijst en kan zelfs €6 nog veel geld zijn. Daarom we werken al enkele jaren nauw samen met koepelorganisaties als CAW, OCWM, Kras, Cultuurverkenners, JAC en Merksemdok die ons programma aanbieden aan hun achterban. Zij betalen vervolgens sterk gereduceerde tickettarieven.

Dit jaar breiden we deze werking uit: we legden contact met dertig koepelorganisaties en gaan we een samenwerking aan met de A-Kaart. Houders van een A-Kaart met Kansentarief krijgen korting op onze circusvoorstellingen: zij betalen €4 in plaats van de reguliere €12.

De financiële implicaties van deze kortingen zijn voor onze eigen rekening. Dankzij jouw hulp kunnen we dit blijven dragen en kunnen we onze deuren voor iedereen open houden.  

Hoeveel?
Het is de eerste keer dat we ons publiek om een donatie vragen. Het is daarom nog een beetje gissen naar de impact, maar we hopen gedurende de zomer ongeveer €3000 op te halen. Dit geld wordt integraal gebruikt om deze werking naar de toekomst toe nog verder uit te kunnen breiden.

Hoe?
Iedereen die een bijdrage wil en kan leveren, kan bij het bestellen van tickets via deze website op de laatste pagina van het bestelproces een bijdrage leveren. Een donatie achterlaten kan al vanaf €2. Je selecteert het bedrag dat je kan missen in het dropdown menu, dit wordt automatisch bij je eindtotaal geteld.

We maken er een zomer voor iedereen van: lees hier wat we nog meer doen om ons festival zo toegankelijk mogelijk te maken.