Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

 

Zomer van Antwerpen vindt het belangrijk dat iedereen van onze zomerse plekken en het programma kan genieten. Daarom engageren we ons om het festival toegankelijk te maken voor personen met een beperking en voor specifieke doelgroepen.

Rolstoelvriendelijk

Kom je in een rolstoel? De Zomerbar, Zomerfabriek en Cinema Urbana proberen we altijd rolstoelvriendelijk te maken. De WAT (Werkgroep Antwerpen Toegankelijk) screent deze locaties jaarlijks op toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Ook de meeste locatievoorstellingen zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel. In de brochure en op de website zijn rolstoelvriendelijke locaties steeds met het symbool rolstoel aangeduid. Soms - als de aard van de voorstelling of de locatie het echt niet toelaten, zijn voorstellingen minder geschikt voor mensen in een rolstoel. Kijk bij de voorstellingen uit naar het rolstoel-icoon (in de brochure en op de website), om er zeker van te zijn dat de voorstelling toegankelijk is.

Audiodescriptie, ringleiding en Vlaamse Gebarentaal

Zie je niet of ben je slechtziend? Zomer van Antwerpen programmeert voorstellingen met audiodescriptie. Bij deze techniek omschrijft een stem wat er op de scène gebeurt tussen de dialogen door. 

 

Ben je slechthorend? Alle optredens van Muziek in de Wijk zijn uitgerust met een ringleiding. Via een ringleiding genieten mensen met een hoortoestel van een optreden zonder omgevingsgeluid.

 

Hoor je niet? Zomer van Antwerpen programmeert voorstellingen met tolken Vlaamse Gebarentaal.

Begeleiding

Heb je begeleiding nodig? De vrijwilligers van Zomer van Antwerpen nemen je graag onder de arm. Zomer van Antwerpen organiseert ieder jaar samen met de WAT een specifieke opleiding voor haar vrijwilligers. Zo hebben ze de juiste kennis en begeleiden ze je met zorg.

Doelgroepen

Werk je met mensen met een migratieachtergrond of kwetsbare jongeren? Zomer van Antwerpen heeft bijzondere aandacht voor deze doelgroepen en zet in op nauwe samenwerking. Contacteer ons om samen te bekijken wat mogelijk is.

 

Voor alle info en vragen over rolstoelvriendelijkheid, audiodescriptie, ringleiding en Vlaamse Gebarentaal, begeleiding én doelgroepen: samuel@zva.be of 03 224 85 28.