Tips van het Team: de Roovers

Dat omvangrijke Zomer van Antwerpen programma, hoe begin je daar elk jaar toch weer aan? Tips van anderen zijn vaak de eerste stap om een keuze te kunnen maken. In Tips van het Team vroegen we deze keer theatergezelschap de Roovers naar hun toppers uit het programma. Het leverde een hoogst originele lijst op! 

“Onze tips uit het Zomerprogramma? Pfff, dat is moeilijk om te kiezen want bij Zomer van Antwerpen zit je eigenlijk altijd wel goed”, aldus de Roovers. “Bij de Zonsondergang bijvoorbeeld of bij een van die circussen waar het kind in ons weer naar boven komt. Of als we ons komen uitleven op de dansvloer in de Zomerfabriek. Van deze editie hebben we helaas nog niks kunnen zien door de repetities voor 'Het Bezoek' dus we hebben ons nog niet kunnen laten verrassen. We kunnen ons dus alleen maar laten leiden door onze nieuwsgierigheid."

1.
Titus (Andronicus) is één van de meest wrede stukken die Shakespeare ooit geschreven heeft. Dat stuk lijkt ons in goede handen bij FroeFroe en Compagnie Lodewijk. Zolang ze niet worden afgekapt tenminste! A match made in heaven hoewel die deze keer meer weg zal hebben van een hel. Maar we vermoeden dat er in die hel ook wel duchtig gelachen zal worden. Allen daarheen dus!”

2. 
“Verder zijn we ook benieuwd naar Witlof from Syria van Sien Vanmaele. Het doet ons al watertanden: door middel van eten een gesprek beginnen met onbekenden, in dit geval mensen uit Syrië en zo in hun wereld binnen te komen. We zijn benieuwd naar al de verhalen. We krijgen er op verschillende manieren honger van!”

3
De Mooiste Tijd Van Ons Leven: moet die nog komen of hebben we die al gehad. Natuurlijk hopen we dat die nog moet komen. Maar in de donkere uren sluipt de twijfel natuurlijk wel eens binnen. Maar goed dat dan mensen zijn als Stefaan Van Brabandt, Maarten Westra Hoekzema en Wannes Capelle die daar hun licht over laten schijnen. We waren al fan van het eerdere werk deze drie heren. Ongetwijfeld levert de combinatie vuurwerk op.”

4.
Liefste van Skagen: over de liefde is natuurlijk al zoveel gezegd maar er kan nooit genoeg over gezegd worden. En het is in ieder geval nog nooit gezegd zoals het nu gezegd zal worden door Clara Van den Broek en Co. Maar dat zij daar iets vol waarheid over te zeggen hebben, weten we wel heel zeker.”

5.
Muziek in de Wijk, en dan in het bijzonder de avonden op het De Coninckplein. Ten eerste omdat we de selectie over het algemeen erg goed vinden en graag nieuwe dingen leren kennen. Ten tweede omdat je daar op het De Coninckplein het meest diverse publiek hebt van Antwerpen. Het is ontroerend hoe mensen van alle maten, leeftijden, gewichten en kleuren samen van de muziek genieten. Het geeft een duidelijk beeld van hoe het samenleven in Antwerpen ook kan met positieve energie.”

6.
De Dancehall queen contest en de dansavonden in de Zomerfabriek. Zeker eens gaan dansen. We hebben die avonden vorig jaar voor het eerst meegemaakt in de Zomerfabriek en wisten niet wat we zagen. Daar stonden we: tussen de generatie van de toekomst, de jongeren van nu. Wat een kracht daarvan uit gaat, echt ongelofelijk. We werden bijna omver geblazen. Zo zie je maar weer, je hoeft niet op reis te gaan om nieuwe werelden te leren kennen....”

Witlof from Syria en De Mooiste Tijd Van Ons Leven zijn uitverkocht maar het leent zich vaak toch om je ter plekke op de wachtlijst te laten zetten. Deze opent een uur voor aanvang op de speellocatie.