Tips van het Team: Angelo Tijssens

Waar moet je beginnen in het omvangrijke programma? Bij de bron natuurlijk! Het team van Zomer van Antwerpen voorziet je met plezier van persoonlijke tips. En dat team vatten we graag breed op. Angelo Tijssens, schrijver en acteur bij de voorstelling '£¥€$' van Ontroerend Goed nam een duik in het programma en presenteert hier zijn top vijf. 

 

1. Zonsondergang

"Voor niets gaat de zon op, zegt men. Ze gaat niet voor niets onder; dankzij ZvA. Je kan elke avond the greatest show on earth bekijken en daarnaast – heb ik uit goeie bron – kan je ook nog eens gebruik maken van gratis barbecue. Natuur én eten: topavond."

 

2. Domingo Y Su Grupo Ireme - Muziek in de Wijk

"Ik ken echt niets van Afro-Cubaanse muziek. Ik ga daar eerlijk over zijn. Maar die gasten zien er uit als een zeer geslaagde casting foto voor de nieuwe X-Men (daar ken ik meer van). Alleen al daarom zou ik gaan kijken. En gaan luisteren. En je kan dat blijkbaar ook nog eens viér keer."

 

3. Witlof from Syria – Sien Vanmaele

"De liefde gaat ook bij mij door de maag. Dat zie je ook als je mij in profiel ziet staan. Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat Sien Vanmaele gaat doet met de verhalen en de gerechten van de vele Syriërs waar ze mee sprak, met onze vooroordelen en hun kruiden. De voorstelling is zo goed als uitverkocht, maar ik zou toch proberen om nog aan een kaartje te geraken. Meer leren over een andere cultuur én eten: topavond."

 

4. Alles en iedereen in de Zomerfabriek.

"In de Zomerfabriek, het hart van ZvA, is er altijd wel wat te doen, zo lijkt. The Lounge is er elke dinsdag (met klassieke muziek!), woensdag (Grab the Mic!) en zondag (Jam Sessions, voor muzikanten die niet graag repeteren). Van donderdag tot en met zaterdag is er Club Z, er is zomers eten, genoeg drank en zomerse mensen. De Zomerbar vind ik ook bijzonder fijn, om in een strandstoel te hangen of wat bij te praten. Of voor als je liever in je eentje zit te lezen, want Comp. Marius heeft daar hun Zomerbiblioteek staan."

 

5. £¥€$ - Ontroerend Goed

"Ik ga onze eigen voorstelling op 5 zetten en een beetje totaal ongeneerd reclame maken voor £¥€$. Het is een voorstelling waar ik erg trots op ben en die ik graag met zoveel mogelijk mensen wil delen. Hey, we hebben een voorstelling over kapitalisme gemaakt. Een beetje greed is dus wel degelijk good. Ik ga er ook van uit dat dit één van mijn persoonlijke hoogtepunten van de Zomer wordt, alleen al vanwege het aantal voorstellingen die we gaan spelen."

 

Nieuwsgierig geworden naar £¥€$? Er zijn nog tickets voor te krijgen! Je leest er hier meer over.

 

Foto: Thomas Dhanens