Tips van het team

Waar moet je beginnen in het omvangrijke programma? Bij de bron natuurlijk! Het team van Zomer van Antwerpen voorziet je graag van persoonlijke tips. Vandaag bijt vormgever Jens ‘Paintmaster’ Dawn - de man achter o.a. die mooie brochure - de spits af met zijn eigen top vijf.   


1-Muziek in de Wijk - 4 juli t/m 26 augustus

“Ik heb enkele jaren geleden geprobeerd om alle pleinen één keer te bezoeken, en ook eens geprobeerd om alle bands van het hoofdprogramma te zien. Dat is me toen niet gelukt maar dit jaar ga ik voor een herkansing. Muziek in de Wijk is eigenlijk een minifestival in een groter festival. Ik ga zelf graag naar het De Coninckplein. Daar hangt een ongelofelijk goede sfeer, zelfs in de gietende regen blijft het daar gezellig.”

2- £¥€$ - Ontroerend Goed - 3 t/m 29 juli

“Naar theater gaan hoeft voor mij niet altijd traditioneel zitten en kijken te zijn. Dat het publiek bij deze voorstelling de koers bepaalt, spreekt me aan. En natuurlijk voor één keer gigantisch rijk zijn en mogen spelen met geld. Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten maar op de website van Ontroerend Goed zag ik al diverse toffe projecten die ze eerder deden. Een voorstelling waar ik wel naar uitkijk.”


3- My dear, my dearest dust. - Moonstein - 16 juli t/m 10 augustus

“Dit jonge gezelschap zag ik twee jaar geleden al op Zomer van Antwerpen in het Sint-Annabos. Die locatie in combinatie met hun spel gaf me een aangenaam Twin Peaks gevoel. Hun mix van dans en performance kom je niet overal tegen, dus ik ga zeker eens kijken hoe ze gegroeid zijn.”

4-Dans ton coeur - Compagnie AKOREACRO - 4 t/m 29 juli

“Altijd goed om naar een circus te gaan waar ze met koelkasten smijten. En als het een warme zomer wordt, hoop ik dat die koelkast ons kan verkoelen. Als het ook maar een klein beetje wordt zoals hun vorige voorstelling 'Klaxon', wordt het weer een feest om naar te kijken."

5- The Lounge @ Zomerfabriek 19 juni t/m 2 september

“Ik ben volgens velen al te oud om tussen het jong volk van Club Z te hangen, maar vergeet niet dat er op de Zomerfabriek heel wat optredens te beleven vallen. The Lounge is een plek om te hangen op dinsdag, woensdag en zondag. Ik drink er graag een cocktail en kom er luisteren naar live slam-poetry en muziek.”


“Oh en als ik nog een laatste verzoek mag indienen? Voor iedereen die naar de voorstelling Liefste in Ekeren gaat, doe de groeten aan mijn moeder. Die staat daar achter de bar!”

 

Jens maakte een mix van gratis evenementen en betalende voorstellingen in zijn top 5. Voor de voorstellingen waar je tickets moet kopen, kan je vanaf 2 juni terecht op deze website of bestel deze telefonisch op +32 3 50 20 777