Ticketing

TICKETING

Start ticketverkoop
8 juni 2019 vanaf 10u

We stelden een FAQ over de kaartverkoop voor je op. Lees er hier meer over.

De verkoop aan de balie in de Zomerfabriek is sinds 2017 afgeschaft, je kan vanaf nu online of telefonisch bestellen. Tijdens het festival kan je ook tickets kopen op onze verschillende locaties (enkel met bancontact).

Online vanaf 8 juni 10u
Voor de online verkoop dien je eerst een profiel aan te maken op deze website. Ga naar Tickets bestellen en maak alvast je profiel aan of vraag je wachtwoord opnieuw op. Wanneer de verkoop start moet je enkel nog inloggen. Per telefonische of online bestelling worden € 2 transactiekosten gerekend.

Telefonisch op +32 3 50 20 777 (lokaal tarief) vanaf 8 juni 10u
8 en 9 juni: 10u - 20u
10  t/m 23 juni: 10u - 18u
24 juni t/m 1 september: 10u - 20u

Aan de balie in het Zomerhuis
Zomerbar, Sloepenweg
24 juni t/m 1 september: 18u - 21u30

Balies op locatie
Ook op locaties waar voorstellingen met tickets doorgaan kan je vóór start van de voorstelling tickets kopen. De kassa's op locatie openen één uur voor aanvang van de voorstelling (enkel betalen met bancontact).

A-kaart met Kansentarief
Iedereen in het bezit van een A-kaart met Kansentarief kan met korting naar onze cirucsvoorstellingen (NoFit State, Circus Ronaldo en Circus I love You). Met deze kaart betaal je €4 in plaats van €12 per ticket. Deze tickets zijn enkel telefonisch via +32 3 50 20 777 of aan de balie in het Zomerhuis op de Zomerbar (Sloepenweg, Het Eilandje) te bestellen. Hou bij het bestellen je kaart bij de hand, de ticketmedewerker zal om een aantal gegevens vragen om je korting te verifiëren. Je kan per kaart één ticket kopen aan het gereduceerde tarief. 

Zomer voor Iedereen: donatie
Het programma van Zomer van Antwerpen is er voor iedereen. We houden onze ticketprijzen bewust laag en zetten een groot deel gratis activiteiten op het programma. Mensen die de weg naar ons festivalprogramma minder snel vinden, leiden we graag toe in nauwe samenwerking met koepelorganisaties. Dit jaar gaan we bovendien een samenwerking aan met de A-Kaart: we bieden iedereen met een A-Kaart met Kansentarief korting aan voor onze circusvoorstellingen. Met deze kaart betaal je €4 in plaats van €12 per ticket. 

Om het festival naar de toekomst toe toegankelijk te houden, riepen we ter gelegenheid van onze 25e verjaardag het project 'Zomer voor Iedereenin het leven. Iedereen die iets kan missen, kan in het bestelproces een donatie achterlaten. Dankzij jouw hulp kunnen we dit blijven dragen en kunnen we onze deuren voor iedereen open houden. Je leest er hier mee over.

Aantal tickets
Je kan maximaal 8 tickets per voorstelling bestellen. Als je (nieuw samengesteld) gezin meer dan 8 personen telt, bestel dan telefonisch.

Kinderen vanaf 1 jaar dienen in het bezit te zijn van een ticket. We vragen je om de leeftijdsgrens van de voorstellingen in acht te houden en geen jonge kinderen mee te nemen naar voorstellingen die zich daar niet voor lenen. 

Wachtlijst
Eén uur voor de voorstelling wordt ter plaatse een wachtlijst aangelegd. Een plaatsje op de lijst biedt geen garantie op een ticket, maar de kans is wel groot. Vooral bij voorstellingen met veel zitjes, zoals de circussen, maak je kans op een ticket. Je kan enkel met Bancontact betalen.

Ticketmarkt
Is de voorstelling van je keuze uitverkocht? Koop tickets over van andere Zomerfans! We werken hiervoor samen met Ticketswap, een betrouwbare online tool om tickets van anderen over te kopen. Indien je tickets gekocht hebt voor een voorstelling, maar je kan onverhoopt toch niet gaan, kan je deze daar ook aanbieden. Meer informatie vind je onder Ticketmarkt.

Betalen
Betalen bij online aankopen kan met Bancontact, Visa of Mastercard.

Aan de balie in het Zomerhuis kan je contact, met Bancontact, Visa of Mastercard betalen.
Aan de ticketbalie van andere festivallocaties kan je enkel met bancontact betalen.

Bij een telefonische reservatie ontvang je achteraf een online betaallink in je mailbox. Betalen kan vervolgens met Bancontact, Visa of Mastercard. Deze dien je binnen drie werkdagen te betalen.

Heb je geen toegang tot online banking? Telefonisch kan je ook een reservatie plaatsen en via overschrijving betalen. Onbetaalde reservaties vervallen drie werkdagen na de besteldatum. 

Per telefonische of online bestelling worden € 2 transactiekosten gerekend.

E-tickets
Na ontvangst van je betaling krijg je je tickets via e-mail. Bewaar de tickets op je smartphone of druk ze af (maximum 1 ticket per pagina) en breng ze mee naar de voorstelling. Bij de ingang van de voorstelling worden de tickets gescand. Bestel je telefonisch en heb je geen e-mailadres, dan ontvang je je tickets per post.

Algemene voorwaarden tickets
Tickets worden niet omgeruild of terugbetaald. Laatkomers worden niet toegelaten en tickets worden ook in dit geval niet terugbetaald.  

Bij annulatie van een voorstelling of wanneer een voorstelling vóór de helft van het stuk wordt stopgezet, worden de tickets per uitzondering wel omgeruild of terugbetaald door de organisatie. Voorstellingen beginnen stipt. Laatkomers worden niet meer binnengelaten, tenzij er een pauze is. Het maken van beeld-of geluidsopnames is verboden. Bij ontvangst van het ticket ziet de houder af van elke schade-eis tegenover de directie of organisator en elke andere derde, betrokken bij de inrichting of organisatie. Op je aankoop van tickets is geen wettelijke zichttermijn van zeven dagen van toepassing. Het volledige zomerreglement lees je hier.

Vragen over onze kaartverkoop? Lees onze pagina met meestgestelde vragen. Kom je er niet uit? Stel ze aan ticketing@zva.be