Terugblikken op Pitches, Part II

Pitches, Part II

Naar aanleiding van het succes van Part I, organiseerde Zomer van Antwerpen woensdag 24 april het tweede deel van Pitches. Nieuwe/jonge makers deelden hun originele ideeën met verschillende ruimtegevers. Organisaties Arenbergschouwburg, DEMOS, Fameus, Froefroe, Gravenhof, Het Paleis, Jeugddienst Antwerpen, Level Up, Monty, Toneelhuis, Vizitonline en Zomer van Antwerpen namen plaats in de zaal.

Wat is Pitches?

In dit project stellen organisaties binnen cultuur, jeugd en sport zich voor aan nieuwe spelers. Elke pitcher krijgt daarna vijf minuten de tijd om hun idee zo goed mogelijk te pitchen aan de organisaties. Na het pitchen krijgen beide partijen alle tijd om elkaar te leren kennen met een lekker hapje erbij.

Part II

Woensdag 24 april vond de tweede editie van Pitches plaats in de studio op ons fabrieksterrein. De presentatie werd voorzien door de sprankelende host Kiangana Mupatshi. Zij kondigde de 15 aanwezige ruimtegevers aan die van de gelegenheid gebruik konden maken om zichzelf kort voor te stellen. Hierna konden de 11 pitchers van start gaan! Creatieve kunstenaars, theatermakers, acteurs, graffiti artiesten, ... presenteerden hun uniek project aan de aanwezige cultuur-, jeugd- en sportorganisaties. Zo maakte Eva Vanduren het publiek duidelijk dat opera niet alleen voor “oude wijven” is en vroegen Naomi van der Horst & Jeff Aendenboom “een natte feedback voor een droge tekst”.

De bedoeling van het evenement is dat er een match ontstaat tussen ruimtegever en ideegever. En het blijkt te werken! Zo vond Kay Doms van Arenbergschouwburg onder andere een match met Mark Boen, die het verhaal van een Palestijnse schrijfster op een audiovisuele manier wil vertellen door theater.

Zowel voor nieuwe/jonge makers als voor ruimtegevers is Pitches een vruchtbaar evenement. Magy De Bie van Antwerpen 100% Jong vond ook enkele matches bij Pitches, Part II. “Ik vind het belangrijk om mee te blijven met wat leeft bij jonge creatievelingen en te weten wat hun noden zijn, waar ze tegenaan lopen… Het evenement is een ideale gelegenheid om pitchers te laten weten dat de jeugddienst er is om creatieve jongeren op allerlei vlakken te ondersteunen in hun zoektocht.”

Benieuwd naar een vervolg? Hou dan zeker onze social media-kanalen in het oog, want in het najaar organiseren we een derde editie!