PITCHES Part 1: op zoek naar de nieuwe generatie makers

Zomer van Antwerpen houdt graag een vinger aan de pols bij nieuwe initiatieven en makers in het culturele veld. Maar het afgelopen jaar hebben we ons hardop de vraag gesteld wat dat 'veld' nu eigenlijk is en wie zich daar in begeeft. Wie zit er als (theater)maker op onze radar en wie valt erbuiten, gewoonweg omdat hij of zij geen idee heeft hoe met dat fantastische project naar buiten te komen? Hoe zetten we onszelf in de kijker bij deze nieuwe generatie zodat zij ons kunnen vinden wanneer ze met een project rondlopen dat bij ons een mogelijk podium zou kunnen krijgen? 

In gesprekken met andere podiumkunstenorganisaties (o.a. tijdens onze 'Dit is participatie' bijeenkomst in samenwerking met Demos) kwamen veelal dezelfde vragen terug. Tijd voor actie dus. In 2019 start Zomer van Antwerpen met een nieuw project: PITCHES. In dit project maken nieuwe makers en organisaties binnen cultuur, jeugd en sport kennis met elkaars plannen en ideeen, om vervolgens op zoek te gaan naar een inhoudelijke klik. Op woensdag 23 januari vindt 'Part 1' van PITCHES plaats in de studio op ons fabrieksterrein en verwelkomen we nieuwe makers met een idee in opstartfase of iets dat al meer uitgewerkt is, om ze te koppelen aan 'ruimtegevers' als de Singel, Toneelhuis, Het Paleis, Monty Kultuurfaktorij, de Studio, Fameus en Het Bos. Host van de middag is Sec Koe (Seckou Ouologem), naast de aanwezige ruimtegevers geven Demos Vzw en Antwerpen 100% Jong advies over subsidies en financiering.  

Ben jij een nieuwe maker met een project, op zoek naar een plek of werk je voor een organisatie die in haar programma of werkplek ruimte wil maken voor dergelijke initiatieven? Het Facebook-event van PITCHES (part 1) bevat meer informatie over de namiddag. 

Contactpersoon binnen Zomer van Antwerpen voor meer informatie is Samuel Pinillos, samuel@zva.be