Ontdek het hele programma van Zomer van Antwerpen 2018!

Ontdek het hele programma van Zomer van Antwerpen 2018!

Je hebt er even op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zo ver: het volledige programma van Zomer van Antwerpen 2018 staat online! Van 15 juni tot en met 2 september gonst de stad weer met theatervoorstellingen op bijzondere locaties, het beste circus uit binnen- en buitenland op de Zomerbar, muziek uit alle windstreken op de Antwerpse pleintjes en een bomvol programma op de Zomerfabriek. 

Onder het Programma overzicht vind je het geheel aan theater- en circusvoorstellingen, dat je vervolgens kan filteren. Liever een PDF om het programma in de brochure-vorm na te lezen? Je kan deze hier downloaden.  De brochure is vanaf 22 mei ook verkrijgbaar in cultuurhuizen, bibliotheken en horeca-zaken. Het grote plannen kan beginnen!

Start kaartverkoop 2 juni

De kaartverkoop start 2 juni om 10u. Net als vorig jaar is er geen verkoop meer op de Zomerfabriek, maar schaf je je tickets aan vanuit je luie stoel door ze online of telefonisch te bestellen. Voor de online verkoop dien je eerst een profiel aan te maken op deze website. Ga naar Tickets bestellen en maak alvast je profiel aan of vraag je wachtwoord opnieuw op. Wanneer de verkoop op 2 juni start, moet je enkel nog inloggen. Meer info over ticketing vind je hier

Bekendmaking programma

Het programma werd 22 mei door Schepen Caroline Bastiaens en programmator Patrick De Groote aan de pers voorgesteld, in aanwezigheid van de gezelschappen. Maar liefst zeven wereldpremieres en drie Belgische premieres, op een totaal van veertien theater- en circusvoorstellingen, sieren het programma. Bekende gezelschappen die veelal internationaal opereren maar in België geen lange speelreeksen hebben (Troubleyn/Jan Fabre, Ontroerend Goed) staan er op gelijke voet met jonge gezelschappen zonder eigen middelen of infrastructuur (Sien Vanmaele, Moonstein). In haar speech haalde Schepen Bastiaens de rol van Zomer van Antwerpen aan bij de ondersteuning van deze laatste categorie en doopte de uitspraak 'supported by Zomer van Antwerpen' hierbij tot kwaliteitslabel. Iets om trots op te zijn en waar we de komende jaren met de ontwikkeling van ons eigen terrein als repetitie- en residence plek nog meer op in gaan zetten.