NACHTSCHADE: AUBERGINE

Theater en meer
TICKETS
 

€10
4 t/m 15 juli
dinsdag t/m zaterdag 20u

OPENBAAR VERVOER:
Halte Sporthal: Tram 3, 5, 9, 15, Bus 81, 82, 83, 84, 85

Locatie: 
Combori Blancefloerlaan 181, Linkeroever
drinken
toegankelijkheid
spraakniveau3

NACHTSCHADE: AUBERGINE

Muziektheater Transparant & Claron McFadden

Wat kan de aubergine ons leren over samenleven en diversiteit? Veel, zo blijkt uit de muzikale voorstelling NACHTSCHADE: AUBERGINE. Soprane Claron McFadden gaat op zoek naar onze gemeenschappelijke culturele wortels aan de hand van de aubergine. Ze volgt de migratieroute van deze nachtschadeplant en reist de wereld rond.

 

Op elke plek is McFadden te gast bij mensen thuis, leert ze een plaatselijk auberginerecept en oefent een traditioneel lied. De voorstelling laat je proeven van het leven van een migrant in de vorm van verhalen, film en livemuziek. Tijdens het theaterconcert krijg je lekkere hapjes geserveerd, gemaakt van de hoofdrolspeler zelf: de aubergine.

 

Hapjes Nachtschade: Aubergine

We kregen vanuit verschillende hoeken de vraag naar de recepten van de hapjes tijdens deze voorstelling. Bij deze hebben we ze voor jou opgelijst.

 

Turkse aubergine salade
door Rodebiet

 

Rooster de aubergine in zijn geheel met een beetje rode paprika in de oven. Verwijder de schil en snij in stukjes. Voeg er gesneden peterselie aan toe. Dien op met olijfolie, zout, limoen, knoflook en granaatappelsiroop.

 

Griekse Melitzanosalata
door Griekse Taverne

 

Prik de aubergines met een vork en knijp ze uit met twee handen. Leg ze in een warme oven tot ze zacht zijn. Verwijder de schil en de zaadjes en pureer het vruchtvlees. Snij de ui en de paprika fijn. Doe alles in een kom. Voeg de gepureerde aubergine erbij en de mayonaise. Roer alles goed door.

 

Marokkaanse Chackchouka
door Hallouma

 

Doe de olie in de pan en fruit de tomatenpuree en de sambal even aan. Roer goed. Voeg de ui en knoflook toe en bak op middelmatig vuur bruin. Voeg de aubergine, de courgette en de paprika toe, evenals de tomaten. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg peper en zout toe naar smaak. 

 

 

LAGE-EMISSIE ZONE EN BEREIKBAARHEID TIJDENS DE WERKEN IN ANTWERPEN

 

De stad Antwerpen voerde op 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in. Hierdoor mogen niet alle voertuigen rijden in de binnenstad en op Linkeroever. Voertuigen die niet aan de voorwaarden voldoen, riskeren een boete.

Bovendien zijn er heel wat werken gaande in Antwerpen. Hou daar rekening mee als je naar een voorstelling gaat, en vertrek ruim op tijd.

Kom dus met de fiets of het openbaar vervoer naar onze locaties!

Als je toch met de wagen komt, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent en kijk eerst op de volgende websites van Stad Antwerpen:

www.slimnaarantwerpen.be
lez.antwerpen.be

 

www.transparant.be
www.claronmcfadden.com

 

Concept: Claron McFadden, Sjaron Minailo 

Compositie: Tuur Florizoone, Osama Abdulrasol, Yannick Peeters

Video: Lisa Tahon

Mise-en-espace: Sjaron Minailo

Zang: Claron McFadden

Accordeon: Tuur Florizoone

Cello: Lode Vercampt

Contrabas: Yannick Peeters

Klarinet & basklarinet: Jean-Philippe Poncin

Qanûn en Oud: Osama Abdulrasol

Percussie: Sjahin During

Dramaturgie: Tobias Kokkelmans

Lichtontwerp: Peter Quasters

Partners: Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met Concertgebouw Brugge en Operadagen Rotterdam. In samenwerking met Studio Minailo.