Klassiek met een hoek af: Zomerfabriek opent met The Classics

Zomerfabriek, Berchem's Best Kept Secret aan de Minkelersstraat, opent volgende week op dinsdag 19 juni om 15u de deuren. Het terrein onderging een transformatie, met meer ruimte voor groen en... groeiend gras. Nog tot 2 september is de Zomerfabriek dé plek voor een zwoele zomeravond op het terras en heerlijk Aziatisch streetfood voor een zacht prijsje. Daarna nog blijven hangen? Als de zon onder is zetten we de nacht verder in Club Z (do-vr-za). 

 

Opening dinsdag 19 juni
We gooien onze deuren open op dinsdag 19 juni om 15u, een paar dagen later dan oorspronkelijk gepland door het uitlopen van de werken op het terrein. Kom vanaf 15u relaxen, drinken en eten op ons XL-terras. Om 20u verrassen we je met 'The Classics': een fantastisch programma met klassieke muziek zoals je het nog niet eerder hoorde, in samenwerking met het Antwerpse Conservatorium.  

Want je kent ons van theatervoorstellingen in loodsen, braakliggende terreinen, schoolgebouwen, bossen en muziek op Antwerpse pleinen: op plekken waar je het niet zou verwachten. Dus waarom dan geen klassieke muziek op een oude Gasfabriek? Voor jongeren? Door jonge artiesten? Met die gedachte zetten we dit jaar ‘The Classics’ op de Zomerfabriek verder voort.

 

Het programma van deze ‘urban hotspot’ in de Minkelersstraat komt tot stand in samenspraak met jongeren en jongerenorganisaties. Tussen de workshops Urban Dance, avonden Slam Poetry, Spoken word en jam sessies is sinds 2017 een avond gereserveerd voor klassieke muziek ‘met een randje’. De muzikanten op het podium, studenten en alumni van het Antwerpse Conservatorium, halen tussen 19 juni en 2 september alles uit de kast om stereotype opvattingen rondom klassieke muziek te doorbreken. Onverwachte ensembles, theatrale interventies en bijzondere instrumenten vormen de basis voor deze dinsdagavonden, die gratis te bezoeken zijn. 

 

Op 19 juni luister je naar vier onwaarschijnlijk getalenteerde vrienden, die samen het Desguin kwartet vormen. Op zoek naar de uithoeken van de menselijke ziel brengen ze vroeg werk van de dramatische Beethoven, romantisch werk van de gekwelde Tchaikovsky, een expressief stuk van nazi-outcast Hindemith, om te eindigen met... een Mexicaanse klassieker! En de ruimte, een oude fabriekshal op het terrein die we The Lounge doopten? Wij hebben ons laten vertellen dat de akoestiek zich bijzonder goed leent voor klassieke muziek. Kom zelf eens horen, bar en restaurant zijn geopend.

 

Zomerfabriek @ Minkelersstraat, Antwerpen-Berchem
19 juni t/m 2 september
Open dinsdag t/m zondag vanaf 15u
Gratis toegang

 

Bar & Resto
Delicious Aziatisch Streetfood van de Himalaya Club
Dagelijks open vanaf 15u

 

Live podium programma @ The Lounge (open tot 01u)
Dinsdag: The Classics - klassiek met een hoek af
Woensdag: Grab the Mic - spoken word en slam
Zondag: Jam Sessions - live muziek, bring your own instrument

 

Club Z (open tot 04u)

Donderdag: Tropical - dancehall en reggae
Vrijdag: Future - house, funk 
Zaterdag: Urban - r&b, hiphop

 

Hou de website www.zomerfabriek.be en de Zomerfabriek Facebookpagina in de gaten voor de volledige line up