Highlight: Kamyon - t'Arsenaal/Michael De Cock

2015

Highlight: Kamyon - t'Arsenaal/Michael De Cock

Een klein meisje vertelt haar verhaal. Over hoe ze met haar moeder een oorlog is ontvlucht. Verstopt in een vrachtwagen reist ze door Europa op zoek naar een beter leven, naar een thuis. Samen met dit kleine meisje en veertig andere toeschouwers kroop je tijdens 'Kamyon' van t, Arsenaal en Michael De Cock op Linkeroever in de laadbak van een vrachtwagen. Dicht opeengepakt luister je in het halfduister naar haar verhaal. Ze vraagt zich af waarom ze uit al haar speelgoed, al haar schatten, maar één voorwerp mocht kiezen. En waarom ze voor zo’n lange tocht zo weinig bagage mocht meenemen.

Een klein meisje vertelt haar verhaal. Over hoe ze met haar moeder een oorlog is ontvlucht. Verstopt in een vrachtwagen reist ze door Europa op zoek naar een beter leven, naar een thuis. Samen met dit kleine meisje en veertig andere toeschouwers kroop je tijdens 'Kamyon' van t, Arsenaal en Michael De Cock op Linkeroever in de laadbak van een vrachtwagen. Dicht opeengepakt luister je in het halfduister naar haar verhaal. Ze vraagt zich af waarom ze uit al haar speelgoed, al haar schatten, maar één voorwerp mocht kiezen. En waarom ze voor zo’n lange tocht zo weinig bagage mocht meenemen. Ze vertelt over de moeilijke weg. Over haar dromen en de toekomst. Met geprojecteerde beelden en live muziek reis je een eind met haar mee. 

De voorstelling KAMYON reisde, net als het kleine meisje, van Istanboel naar Ljubljana, Montenegro, Limoges en Londen en hield in 2016 twee maanden halt in Antwerpen. Niet toevallig een populair traject voor vluchtelingen onderweg naar Groot-Brittanië.