Festival 2019

Zomer van Antwerpen blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Van 21 juni tot en met 1 september 2019 vieren we onze verjaardag met een programma vol locatietheater, dans, muziek in Antwerpse wijken en een open editie van de Zomerfabriek. Het volledige programma komt 28 mei online en in de gedrukte brochure, de kaartverkoop start 8 juni om 10 uur online en op het telefoonnummer +32 3 50 20 777. De gedrukte brochure vind je vanaf 28 mei in alle stadsbibliotheken, in koffiebarretjes en cultuurhuizen. 

25e verjaardagsfeest op 28 mei
Wie jarig is trakteert, dus op 28 mei nodigen we iedereen uit voor een grote, gratis voorstelling in de open lucht. ‘ODYSSEE’ van Theater Gajes palmt die avond eenmalig het terrein van de Zomerfabriek in: een gedurfde en meeslepende voorstelling waarbij je als het publiek midden in het spel staat.

Met een inventief bewegend decor vertelt het gezelschap het eeuwenoude avontuur van Odysseus, die na de oorlog in Troje over de wateren zwerft, in een poging om terug te keren naar zijn huis. Om daar te geraken moet hij monsters te lijf gaan, verleidingen weerstaan en zijn angsten in de ogen kijken: overleeft hij deze barre tocht? De voorstelling speelt in de openlucht, op het terrein van de Zomerfabriek aan de Minkelersstraat in Antwerpen-Berchem. De deuren openen om 19:30 uur, de voorstelling start om 20:30 uur. De voorstelling is gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

 

Eerste circusvoorstellingen
Op het volledige programma van Zomer van Antwerpen is het nog even wachten: dat maken we op 28 mei bekend. In aanloop van de zomer lichten we wel al een tipje van de sluier op met de bekendmaking van de aanwezige circusgezelschappen: Circus I Love You, Circus Ronaldo en NoFit State.

Van 28 juni tot en met 13 juli ben je welkom in de wereld van Circus I Love You, waar iedereen gelijk is. De mannen dragen er glitterende spandex leggings en de vrouwen dragen er de mannen in adembenemende stunts. De artiesten van dit internationale gezelschap zijn niet alleen ongelofelijk veelzijdig als acrobaat, maar ook als muzikant. De hele voorstelling lang laten ze vrolijke Balkanmuziek en klezmer vibes op je los.

Opgepast: daar komt de zevende generatie van Circus Ronaldo! Onder toeziend oog van vader Danny Ronaldo opent Nanosh met ‘Swing’ een volgend hoofdstuk in een lange familiegeschiedenis. Van 3 juli tot en met 24 augustus presenteert hij op Zomer van Antwerpen  zijn eigen droomvoorstelling: een wervelende mix van circus en variété die de pan uit swingt. Tony Decap maakte speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decap-orgel in de stijl van de jaren veertig.

Een explosie van plezier en kattenkwaad: in hun nieuwste voorstelling ‘LEXICON’ nemen de 35 artiesten van het Welsche NoFit State je van 25 juli tot en met 11 augustus mee terug naar hun kindertijd. Een plek om met je voeten te stampen, je tong uit te steken en heerlijk ongehoorzaam te zijn. Een magische wereld bewoond door buitenbeentjes, vol wilde circusacts en live muziek van de bovenste plank. Wie NoFit State al eerder zag op Zomer van Antwerpen, weet wat ‘ie kan verwachten: allesbehalve traditioneel circus voor de hele familie, dat rockt tot in de nok. 

Ook dit jaar is de Zomerbar de centrale circuslocatie, waar de circussen hun tenten zullen opslaan. De Zomerbar is van 24 juni tot en met 1 september te vinden aan de Sloepenweg.