FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN

De data van volgend festival, info over het programma en de brochure: het antwoord op je vragen vind je hier. We vullen de veelgestelde vragen de komende periode aan met extra informatie over kaartverkoop, bereikbaarheid etc.

Waar vind ik het programma?

Vanaf 22 mei is het programma online beschikbaar en kan je de brochure als PDF downloaden. De geprinte brochure vind je eind mei/begin juni ook in de Antwerpse bibliotheken, horecagelegenheden en culturele centra.

Wanneer kan ik tickets voor de voorstellingen kopen?

De tickets voor Zomer van Antwerpen 2018 zijn vanaf 2 juni 10u te koop via onze website en op het speciale kaartverkooptelefoonnummer: +32 3 50 20 777 (regulier tarief)

Hoe kan ik tickets voor de voorstellingen kopen?

Lees ook de speciale FAQ Kaartverkoop 

Online via www.zva.be vanaf 2 juni, 10u 

Telefonisch kan je tickets reserveren via het nummer +32 3 50 20 777 (regulier tarief) op volgende data:
2 en 3 juni: 10u - 20u
4 t/m 24 juni: 10u - 18u
25 juni t/m 2 sept: 10u - 20u
 
Aan de balie in het Zomerhuis op de Zomerbar, Sloepenweg zijn tickets te koop van 25 juni t/m 26 aug, 18u - 21u30

Aan de balie op de voorstellingslocaties vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling

Kan ik iets eten of drinken op de locaties?

Zeker! Elke locatie is voorzien van een bar waar je iets kan drinken. Op de Zomerbar en op de Zomerfabriek kan je ook terecht voor overheerlijk eten tegen democratische prijzen. Meer over onze bars op locatie lees je hier.

Ik heb geen tickets meer kunnen bemachtigen voor een voorstelling. Is er een mogelijkheid om toch nog aan tickets te geraken?

Een uur voor aanvang van de voorstelling kan je je ter plekke aanmelden voor de wachtlijst. Het is geen garantie, maar zo maak je toch nog kans om de voorstelling bij te wonen. Of koop tickets over van andere Zomer-fans. We werken hiervoor samen met Ticketswap, een betrouwbare online tool om tickets aan te bieden of over te kopen. 

Ik kocht tickets voor een voorstelling maar nu kan ik niet meer gaan. Is er een manier om deze aan te bieden aan andere Zomerfans?

Ook hiervoor kan je Ticketswap gebruiken, een betrouwbare online tool om tickets aan te bieden of over te kopen. Je kan ook nog proberen om aan de deur van de locatie je tickets aan te bieden voor de eventuele wachtenden op de wachtlijst.

Wat gebeurt er als ik te laat kom voor een voorstelling?

Om acteurs en publiek niet te storen, kunnen laatkomers niet meer binnen. Aangekochte tickets worden niet omgeruild of terugbetaald. 

Het regent en de voorstelling waar ik tickets voor heb, speelt buiten. Gaat deze nu door?

In principe gaat elke voorstelling door, ook met regen. Indien de voorstelling buiten plaats vindt en het weer hierom vraagt, neem warme kleding en/of regenkleding mee. Paraplus worden niet toegelaten, deze belemmeren het zicht voor andere bezoekers. Indien een voorstelling wegens het weer onverhoopt toch afgelast worden, dan wordt hier ter plaatse over gecommuniceerd. Lees hieronder meer over afgelaste voorstellingen. 

Betalen jullie ook tickets terug, of kan ik mijn tickets ook omruilen?

Tickets worden niet omgeruild of terugbetaald. Een uitzondering op die regel is wanneer een voorstelling wordt geannuleerd of vóór de helft van het stuk wordt stopgezet.

De voorstelling waar ik tickets voor had, is afgelast. Wat nu?

Bij annulatie van een voorstelling of wanneer een voorstelling vóór de helft van het stuk wordt stopgezet, worden de tickets per uitzondering wel omgeruild of terugbetaald door de organisatie. Op dat moment wordt daarover op locatie en per mail/telefonisch gecommuniceerd.

Is Zomer van Antwerpen toegankelijk voor personen met een rolstoel?

Voorstellingen aangeduid met een rolstoelsymbool zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de Zomerbar voorzien we parkeerplekken voor houders van een gehandicaptenkaart. Geef ons op voorhand een seintje via samuel@zva.be of contacteer 03 224 85 28 , dan kunnen we je goed begeleiden en een geschikte plek voor je vrijhouden. 

Organiseert Zomer van Antwerpen voorstellingen voor slechthorenden en doven?

Ja, voor doven en slechthorenden werken we op enkele specifieke data met een schrijftolk bij de voorstellingen ‘Het Bezoek’ en ‘Witlof from Syria’. Wil je aanwezig zijn bij een van deze voorstellingen? Je dient je op voorhand op te geven bij Samuel via samuel@zva.be of op 03 224 85 28 Naast deze voorstellingen zijn veel van de andere voorstellingen woordloos. Mensen met een hoorapparaat kunnen gebruik maken van een ringleiding op alle pleinen van Muziek in de Wijk. 

Organiseert Zomer van Antwerpen voorstellingen voor slechtzienden en blinden?

Ja, voor voorstellingen ‘Titus’ en ‘Het Bezoek’ worden op specifieke data voorzien van audiodescriptie voor slechtzienden en blinden. Contacteer samuel@zva.be of 03 224 85 28 om je aan te melden of voor meer informatie.

Zijn er ook voorstellingen voor kinderen?
Binnen het programma kan je filteren op 'Voor het hele gezin'. We vragen je om ook rekening te houden met de opgegeven leeftijdsgrens en geen te kleine kinderen mee te nemen naar voorstellingen die daar niet geschikt voor zijn. Kinderen vanaf 1 jaar dienen in het bezit te zijn van een ticket.

Kan ik mijn huisdier meenemen naar Zomer van Antwerpen?

Neen. Dieren zijn geweldig, maar niet iedereen is even dol op je trouwe viervoeter. Daarom vragen we huisdieren thuis te laten. Enkel geleidehonden voorzien van hun vestje en certificaat zijn toegelaten.

Ik ben iets kwijt geraakt op een van jullie locaties/ ik heb iets gevonden op een van jullie locaties

Iets verloren? Bel met het Zomer van Antwerpen kantoor (+32) 3 224 85 20 of mail naar zomer@zva.be Iets gevonden? Geef het af aan ​een van onze medewerkers.  

Ik zie mezelf op een foto staan van Zomer van Antwerpen, maar heb de fotograaf hier geen toestemming voor gegeven. Waar kan ik hiervoor terecht?

We dragen de grootste zorg voor je persoonsgegevens. Foto’s vallen daar ook onder. Gedurende het festival kan je onze festivalfotografen tegenkomen. Indien mogelijk zullen zij op voorhand toestemming vragen om een foto van je te maken. Mocht je jezelf tegen komen op één van onze gepubliceerde foto’s en je hebt hier geen toestemming voor gegeven, contacteer sanne@zva.be

Ik heb een andere vraag over mijn persoonsgegevens binnen Zomer van Antwerpen. Waar kan ik terecht?

Hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens, lees je in ons privacy beleid. Heb je aanvullende vragen? Contacteer sanne@zva.be 

Ik ontving de programmabrochure vorig jaar per post, krijg ik deze dit jaar automatisch weer in mijn brievenbus?

Elk jaar starten we met een schone lei / adressenlijst. Voor dit jaar zijn de aanmeldingen afgesloten. Vanaf april 2019 is er opnieuw de mogelijkheid om je in te schrijven op onze adressenlijst. 

Wanneer vindt het volgende festival plaats?

De 24e editie van Zomer van Antwerpen vindt plaats van 15 juni t/ 2 september 2018 op verschillende, verrassende locaties in- en rond Antwerpen.

Wanneer is het programma beschikbaar?

22 mei maken we ons programma wereldkundig. Vanaf dan kan je al onze evenementen op de website of in onze brochure terugvinden. 

Wat staat er zoal op jullie programma?

Verwacht een combinatie van muziek uit de vier windstreken, het beste uit het (inter)nationale circus, sterk visueel theater, dans op de meest ondenkbare plekken en tal van uitzonderlijke evenementen en installaties. Ons volledige programma kan je op onze website of in onze brochure terugvinden. 

Het programma van de Zomerfabriek aan de Minkelerstraat is ook van onze hand: wie houdt van urban sports, feestjes, muziek, jam sessies en spoken word kan hier van 15 juni t/m 2 september terecht.                                                                                                                                                 

Ik wil graag meewerken aan de Zomer. Kan dat?

Elk jaar lanceren we in februari en maart vacatures voor een aantal tijdelijke Zomer-jobs. Je vindt deze op de vacature-pagina. We zoeken jaarlijks ook jobstudenten om de verschillende bars mee draaiende te houden. Niet op zoek naar een job maar wil je je inzetten als vrijwilliger? Meer informatie over vrijwilligen bij de Zomer vind je op onze Vrijwilligers-pagina.  

Ik heb een voorstel voor een (theater)project, hoe kan ik dit indienen?

Het programma voor 2018 is rond. Heb je een concreet project, of speel je met het idee een voorstelling op locatie te brengen die past in de zomerprogrammatie voor een komende editie? Bezorg ons audio- en videomateriaal, een biografie, technische fiche, aantal groepsleden, tourneeplanning, financiële voorwaarden etc. Alle info dien je te mailen naar programma@zva.be. Voorstellen die binnenkomen via onze Facebook-pagina’s worden niet in overweging genomen. We proberen al het materiaal te bekijken, maar we kunnen niet iedereen een persoonlijk antwoord sturen. Wij contacteren je indien je project past binnen onze programmatie.

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van Zomer-nieuws. Waar kan ik jullie volgen?

Je kan je aanmelden voor onze nieuwsbrief, ons volgen via FacebookInstagram en Twitter.