Eerste drie circusvoorstellingen bekend gemaakt

Eerste drie circusvoorstellingen bekend gemaakt

 

Het volledige programma onthullen we 22 mei, maar graag geven we al de eerste drie circusvoorstellingen vrij: 'Dans ton cœur' van Compagnie AKOREACRO, 'Saison de cirque' van Cirque Aïtal en 'Famille Choisie' door Compagnie Carré Curieux.

 

Dans ton cœur - Compagnie AKOREACRO
Wereldpremière
4 - 29 juli

 

Een eerste ontmoeting. Een eerste date. Een eerste ruzie. Een voorstelling over de kleine dingen in het leven. Maar dan AKOREACRO-style: met bovenmenselijke toeren, door de lucht vliegende koelkasten en maniakale muziek. Je komt oren en ogen tekort als de acht acrobaten en vier muzikanten de piste betreden.

 

Na AKOREACRO's laatste succesvoorstelling' Klaxon' in 2013 mogen we ook dit jaar de wereldpremière van hun nieuwste wapenfeit ontvangen. 'Dans ton cœur' is een familievoorstelling vol virtuoze acrobatie.

 

Saison de cirque - Cirque Aïtal
Belgische premiere
3 t/m 18 aug

 

Sommigen zullen zich nog het charmante duo uit 'Pour le meilleur et pour le pire' herinneren. Victor, een massieve kolos, en Kati, zo licht als een veertje, namen je toen mee in hun turbulente liefdesleven vol rock 'n roll. Twee kinderen en een paar jaar later zijn ze terug. En niet alleen hun eigen huishouden breidden ze uit. Al reizend van stad naar stad verzamelden ze een bont gezelschap aan artiesten om zich heen. De Russische acrobaten Vasia, Micha, Sergey en Lena. Jongleur Matias. Paardenfluisteraar Ludovic en zijn zes prachtige paarden. Tel er nog vier muzikanten bij op en de familie is compleet.

 

Samen brengen ze een ode aan de geur van de piste, het opzetten van de tent en het leven onderweg in een bruisende voorstelling vol verbluffende acrobatie, al dan niet op vier benen!

 

Famille Choisie - Compagnie Carré Curieux
17 t/m 28 juli, 15 t/m 26 aug

 

Sommigen zeggen dat je je familie niet kiest. Maar wij wel. Wij hebben gekozen.
In hun rode, vierkante circustent kan je ze vinden. Vier broers. Het waren niet altijd broers, ze zijn het geworden. Want als je zo lang met elkaar samenleeft, begin je op een echte familie te lijken. Een familie met zijn eigen rare gewoontes, grapjes, onhebbelijkheden en stiltes onder het avondeten. Met van die momenten waarop je elkaar maar hoeft aan te kijken, en je weet al genoeg. Zo'n soort familie. 

 

Met de nodige humor, een tikkeltje onhandigheid en een scheutje mime verlegt Carré Curieux haar eigen grenzen en die van het traditionele circus.

 

De circussen vinden plaats op de Zomerbar, ook dit jaar weer aan de Sloepenweg. Van 25 juni tot en met 2 september vind je daar weer de zonnigste oase van 't Stad: een plek voor verkoelende drankjes en heerlijk eten met vrienden, terwijl de kinderen zich amuseren in de fantasierijke speeltuin.

 

Het volledige programma maken we 22 mei bekend. Tickets voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar vanaf 2 juni.