Editie 2018

Dit was de 24e editie van Zomer van Antwerpen

Een bijzonder warme 24e editie, zo kunnen we het afgelopen festival -dat plaats vond van 15 juni t/m 2 september 2018- wel omschrijven. En die warmte was niet alleen te meten aan de hand van de buitentemperatuur, maar evengoed aan het applaus dat klonk op de verschillende circus- en theaterlocaties, op de Antwerpse pleinen tijdens Muziek in de Wijk en bij het podium en dansvloer van de Zomerfabriek.

Zomer van Antwerpen bracht dit jaar meer dan 800 voorstellingen, optredens en performances naar de stad. 247.940 bezoekers trotseerden het weer en de Rode Duivel-gekte voor een programma vol locatietheater, circus, muziek, dans, spoken word en urban sports. Caroline Bastiaens, schepen voor cultuur, vertelt: "De 24ste editie van de Zomer van Antwerpen was opnieuw een goedgevulde editie met werk van jonge talenten en gevestigde waarden. Theater, muziek en circus, op soms onverwachte locaties, voor een breed publiek én voor ieders portemonnee: met bijna 250 000 bezoekers, verspreid over de hele zomer, is het duidelijk een verhaal dat blijft aanslaan. Ik kijk nu al uit naar de feesteditie van volgend jaar."

Theater maken op locatie
Aan tafel in een oude puddingfabriek, in een grote loods in de haven, onder de bomen in het Sint Annabos, in een put aan de Leugenberg: het waren de unieke locaties die een hoofdrol speelden binnen de creatie van nieuwe theaterstukken. En dat waren er nogal wat: van de veertien theater- en circusvoorstellingen waren er maar liefst zeven wereldpremières en drie Belgische premières bij.

Nog eens nagenieten? Een voorstelling van afgelopen editie terugzoeken?
-Bekijk hier de theatervoorstellingen
-De circusvoorstellingen
-Het programma van de Zomerfabriek
-De bands van Muziek in de Wijk

Het volledige programma van de 24e editie kan je ook nog eens nalezen in de brochure:
- Klik hier voor de PDF van de Nederlandstalige programmabrochure
Klik hier voor een PDF van de kalender
You can find the English brochure here