15 419ft

15 419ft

Post uit Hessdalen

Onze ogen zijn in staat om ongelofelijk ver te zien: ze kunnen op vijftien kilometer afstand de vlam van een kaars onderscheiden en nemen sterren waar die miljoenen lichtjaren ver staan. Ooit was dit van levensbelang, want zo konden we gevaar opmerken en navigeren over lange afstanden. Maar het doet meer: in de verte kijken ontspant de ogen en zorgt voor rust en overzicht.

Tegenwoordig zit je blik echter vaak gevangen tussen beton en beeldschermen: zou het kunnen dat we zowel lichamelijk als geestelijk steeds minder in staat zijn om ver te kijken? En wat is het effect daarvan? Maakt het je onrustig of zelfs bang?

Muziektheatergezelschap Post uit Hessdalen is gefascineerd door dit fenomeen, ‘kijken in de verte’. Ze nodigen je uit om deze sensatie van het turen naar de horizon -op zeeniveau is het 4,7 km of 15.419 voeten tot aan de kromming van de aarde- te (her) ontdekken.

Met een groot bobijn, een kilometers lang touw en een podium op wielen komt deze voorstelling letterlijk dichter bij. En op dat podium een tubaspeelster en sopraan, die een speciale afstandscompositie brengen. Ze gooien alles in de strijd om de gehoorafstand te overbruggen en laten je de diepte van het landschap ervaren: komt iets dichter bij of gaat het verder weg? En moet je je ogen of oren geloven?

Op een smalle houten tribune op een dijk naast de Schelde ga je op ontdekkingstocht. Neem een (regen)jas mee als het weer daar om vraagt.

 

CREATIE

Stijn Grupping, Ine Van Baelen, Berlinde Deman, Els Mondelaers, Thomas Smetryns

MUZIEK EN PERFORMANCE

Berlinde Deman en Els Mondelaers

Lot Vandekeybus en Björk Nielsdottir

CONSTRUCTIE

Bram Rombouts en Atelier Dommelhof

VORMGEVING

Amber Vandenhoeck

KOSTUUMONTWERP

Lotte Stek

TECHNIEK

Britt De Jonghe en Anton Leysen

CO_PRODUCTIE

C-TAKT en LOD muziektheater

MET DE STEUN VAN

de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen

MET DANK AAN

Oerol

5 juli t/m 5 aug 2019 (afgelopen)

maandag en vrijdag 20u
zaterdag en zondag 16u en 20u

niet van 19 t/m 22 juli

Speelduur: +/- 60 minuten

€ 6 

Openbaar vervoer
Bus 671, 770, 771(snelbus), 772, 778, 780, halte Berendrecht Zoutestraat
Bussen rijden tot 23u45

Op zondag rijdt enkel bus 772. 

Fiets
We voorzien een fietsenstalling

Auto
Als je van de autostrade komt, neem best de afrit Berendrecht (niet de afrit Zandvliet). Vervolgens sla je linksaf naar de Steenovenstraat onder de autoweg. Langs de splitsing volg je dan rechts de Steenovenstraat om daarna altijd maar rechtdoor te volgen. (Antwerpsebaan, Zandweg, Zandvlietsesteenweg). Op het einde kom je vervolgens aan een T-kruispunt met de Zoutestraat aan, daar volg je rechtsaf de Zoutestraat. Kijk hier voor een routebeschrijving vanaf de afrit Berendrecht naar de Zoutestraat. 

Om de goede relatie met de buurt te behouden, vragen we om je auto niet te parkeren op de Derdeweg. Je kan je auto parkeren op ​de Zoutestraat (de straat die parallel loopt met de dijk) of achterlaten op de parking van de Sporthal aan de Zandweg 2e in ZandvlietVanuit de sporthal is het nog 17 minuten stappen naar de voorstellingslocatie. Kijk hier voor een routebeschrijving van de sporthal naar de speelplek.

 

TICKETS
 
Locatie: 
kruising Zoutestraat en Derdeweg - Zandvliet
Geolocation
drinken
toegankelijkheid
spraakniveau1