10 zomerse activiteiten voor de hele familie

Nog een weekje en dan start die overheerlijke zomervakantie. Ver weg hoef je niet te gaan om een wonderbaarlijke reis te maken: we hebben een paar fijne familie-activiteiten op ons programma staan, veelal gratis te bezoeken!

 

1. Lekker lezen en voorlezen in de open lucht: Zomerbibliotheek op de Zomerbar
Een bibliotheek waar de zon over je schouders meeleest... De Zomerbibliotheek op de Zomerbar is een buitengewone openlucht bib met een uitgebreide collectie prentenboeken voor de allerkleinsten en stapels gekke verhalen voor kinderen die al kunnen lezen. Dagelijks kan je tussen 17u en 18u aanschuiven voor een fijne voorleessessie. De Zomerbibliotheek vind je op de Zomerbar, een oase in de bocht van de Schelde. Kinderen vermaken zich in de fantasierijke speeltuin, terwijl de ouders in een hangmat of strandstoel tot rust komen. De hele dag serveren we er heerlijk eten en verkoelende drankjes.

 

Zomerbibliotheek en Zomerbar
25 juni t/m 2 september, open vanaf 14u
Sloepenweg, Antwerpen
Gratis

 

2. Speel mee met Cirque Barbette in 'Je sens la terre bouger. Of course, the air is full of it'.
Lang, kort, dik, dun, jong of oud: kom je gewicht in de strijd gooien! Bouw samen met de acrobaten van Cirque Barbette mee aan een installatie van grote schommels en hou je balans om het spel tot een goed einde te brengen. Maar pas op, de zwaartekracht ligt overal op de loer...iedereen kan meedoen, maar je kan ook zittend of staand kijken vanaf de zijlijn.

 

Je sens la terre bouger. Of course, the air is full of it.
29 juni t/m 1 juli, 11 t/m 14 juli
19u-20u
Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen
Gratis

 
3. Dans- en sportworkshops op de Zomerfabriek
Vanaf 30 juni is de Zomerfabriek de place to be voor alle soorten van Urban Sports. We hebben een overdekt Tricking Parcours voor saltos en andere gekke moves, een voetbalveldje, basketbalringen en nog veel meer. Samen met Let's Go Urban organiseren we gratis workshops door ervaren urban sporters. Woensdag zijn er speciale dans- en sportworkshops voor de kleinsten, op donderdag en vrijdag dansworkshops met een flinke dosis girlpower en op zaterdag organiseren we verschillende sportactiviteiten. En terwijl de kinderen zich uitleven in de workshops, kunnen ouders zich ontspannen op het terras van de Zomerfabriek. Het restaurant is ook geopend!

 

Zomerfabriek, Minkelersstraat Antwerpen Berchem
di t/m zo 15u-20u
workshops: wo t/m za 16u-17u

 

4. Vliegende koelkasten in 'Dans ton coeur'
De voorstellingen van het Franse circus AKOREACRO zijn een feestje om naar te kijken. Bovenmenselijke toeren, door de lucht vliegende koelkasten, zwevende microgolfovens en uitbundige muziek: je komt oren en ogen te kort als de acht acrobaten en vier muzikanten de piste betreden. Dans ton coeur is een familievoorstelling vol virtuoze acrobatie.

 

Dans ton coeur 
4 t/m 29 juli 
Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen
Tickets hier  verkrijgbaar

 

5. Neem je familie mee naar 'Famille Choisie'
Een voorstelling over families in alle vormen en maten. De vier acrobaten van Carré Curieux zijn broers. Ze waren dat niet altijd, ze zijn het geworden: doordat ze zo lang met elkaar rondreizen en optreden, zijn ze zowaar op een echte familie gaan lijken. Een familie met zijn eigen rare gewoontes en grapjes. Famille Choisie is een voorstelling vol humor en acrobatiek in een vierkante circustent, geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Famille Choisie
17 t/m 28 juli, 15 t/m 26 aug
Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen
Tickets hier verkrijgbaar

 

6. Magische dans in 'My dear, My dearest dust.'
Een dans waarin de dood als thema voorkomt, dat klinkt misschien wat heftig voor een familievoorstelling. De dansers van Moonstein bewijzen het tegendeel. Net als in hun vorige voorstelling 'She is my Sister' creëren ze een fantasierijk universum, dat bovenal fantastisch mooi is om naar te kijken. Niet eng, niet spannend, maar lieflijk. Geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.  

 

My dear, my dearest dust.
16 juli t/m 10 augustus
HAAR, Braziliëstraat 2
Tickets hier verkrijgbaar

 

7. Ouders aan het werk bij 'Arquitectura de Fira'
"Kom op papa, zet je schouders onder dat wiel. Mama, blijven trappen!" De kermis Arquitectura de Fira doet oude tijden herleven met negen met de hand aangedreven attracties, allemaal gemaakt van oud ijzer. Kinderen kunnen plaatsnemen op de attracties terwijl de (groot)ouders zich in het zweet werken. Oneerlijk? Nadien mogen de ouders even uitblazen in grote schommelstoelen terwijl de kinderen ze heen en weer wiegen. Alle attracties zijn gratis te bezoeken.

 

Arquitectura de Fira
2 t/m 12 augustus (niet op 6 augustus)
Doorlopend van 15u-18u, 19u-21u
Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen
Gratis

 

8. Zes prachtige paarden in 'Saison de cirque'
Victor en Kati van Cirque Aïtal hebben voor hun nieuwste voorstelling een bont gezelschap aan artiesten om zich heen verzameld: Russische acrobaten Vasia, Micha, Sergey en Lena, jongleur Matias en... zes prachtige paarden. Hun begeleider Ludovic staat bekend om zijn nauwe band met deze dieren, die hij met zachte hand door de piste leidt. Een bruisende voorstelling vol verbluffende acrobatie, al dan niet op vier benen!

 

Saison de cirque
3 t/m 18 augustus
Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen
Tickets hier verkrijgbaar

 

9. Dansexplosie 'Turning Point'
De jonge dansers van Let's Go Urban mixen met gemak spoken word, video, beats en urban dansstijlen in dansproducties die niemand onbewogen laten. Ze vertellen je over hun droom: een wereld zonder vooroordelen, waarin iedereen kan worden wat 'ie wil. Een feest voor ogen, oren en voeten!

 

Turning Point
16 t/m 25 augustus
Donderdag, vrijdag en zaterdag om 20u
Urban Center, St Bernardsesteenweg 113
Gratis

 

10. Een muzikale wereldreis voor jong en oud: Muziek in de Wijk

Een laatste tip die we jullie niet willen onthouden: de gratis concerten van Muziek in de Wijk in juli en augustus zijn dansfeestjes voor groot en klein. Kinderen vermaken zich op en top met dansinitiaties, circusworkshops of grime: het programma op elk plein is anders. Er is ook een concert bij jou in de buurt: check een overzicht van de pleintjes hier.

 

Muziek in de Wijk
4 juli t/m 26 augustus
Op verschillende pleintjes in Antwerpen
Gratis