Overslaan en naar de inhoud gaan
Gezelschap of band
Les Baladins du Miroir

Bloed, Aarde en Verlangen

Mensen, wit en zwart gekleed, die op een houten vloer staan en vooruit staren onder een blauw licht

Al 40 jaar toert dit rondreizende theatergezelschap uit Jodoigne de (Franstalige) wereld rond. Van Quebec tot Zwitserland, van Frankrijk tot Afrika. Voor het eerst in al die jaren zetten ze hun tent op in Vlaanderen,. Les Baladins du Miroir brengt feestelijk volkstheater. 

In Bloed, Aarde en Verlangen (Désir, Terre et Sang) spelen vrouwen de hoofdrol. Het is een originele en poëtische bewerking van Frederico Garcia Lorca’s trilogie: Boedbruiloft, Yerma en het Huis van Bernarda Alba. 16 acteurs, muzikanten en zangers nemen je mee naar het hart van het Spaanse dorpsleven. Ontdek de kracht en de pijn van deze vrouwen die na de oorlog als weduwen verder moeten. Kom binnen in Lorca’s onvergetelijke universum en beleef de Spaanse feesttradities en familieverhalen van op de eerste rij. 

Dit moderne drama, boordevol passie, verlangen en verzet is een echt visueel spektakel. Theater, dans, live muziek en zang komen samen. En ook jij kan meedoen. Smeer je stem en zing samen met Les Baladins een gezellige karaoke. 

 

Les Baladins nodigen je uit in hun tent- en woonwagendorp. In de grootste tent spelen ze, je zit rond een circus-achtige piste op oude houten bankjes om samen met hen weg te dromen. Sommige acteurs spreken nederlands, anderen niet maar die worden boventiteld.

 

Toegang
Tickets
Samenvatting

Een passievol theaterstuk

 

10 juli t.e.m. 21 juli

(niet op 13 en 19 juli)

 

20u

Vanaf 13 jaar

Duur: 155 minuten (met pauze)

 

Tickets: €6

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer:

  • Bus 19, halte Deurne A. Van de Wielelei 
  • Tram 5 of 10 // bus 410, halte Deurne Ruggeveld

Fietsparking: voorzien 

Velo

  • 240 - Park Groot Schijn 

Parking: parking-Oost Rivierenhof

Locatie

Park Groot Schijn

Adres

Ruggeveldlaan 488
(ter hoogte van oude schaatsbaan Ruggeveld)
2100 Deurne
België

51.21676, 4.48745