‘Zeg, hoe staat het eigenlijk met Zomer van Antwerpen?’ - update

‘Zeg, hoe staat het eigenlijk met Zomer van Antwerpen?’
Dat moet voor iedereen uit het team de meest gehoorde vraag van de afgelopen weken zijn. En hoe graag we je ook een pasklaar, concreet antwoord zouden willen geven: helaas hebben we dat op dit moment niet. 

We weten nog niet wat de voorwaarden zijn om mensen deze zomermaanden bij elkaar te kunnen brengen. We weten niet of de internationale artiesten die we op het programma hebben staan, tot hier kunnen reizen. Kunnen we een pintje drinken op de Zomerbar? Dansen op Muziek in de Wijk? Geen idee. Wat we wel weten, is dat de wereld waarin het festival zal plaatsvinden, anders zal zijn. Eentje met andere omgangsvormen en strengere veiligheidsnormen.  

Veel artiesten en gezelschappen hebben het moeilijk. Hun speelplekken zijn gesloten, optredens afgelast, repetities die niet mogelijk zijn, om over het verlies van inkomen nog maar te zwijgen. Daarnaast missen ze vooral één ding: om samen met hun publiek wonderschone momenten te beleven.

Wij doen niets liever dan dit mogelijk te maken. Ook nu, in deze gekke tijden. Of misschien moeten we zeggen: vooral nu. Daarom staan we in nauw contact met overheden en de gezelschappen om te zien hoe we hun werk toch een plaats kunnen geven deze zomer. De wil, het aanpassingsvermogen en veerkracht van alle betrokkenen is bewonderenswaardig. Het geeft ons de goesting om door te gaan met de voorbereidingen en te kijken hoe het wél kan.   

Dus nee, we weten nog niet hoe het staat met Zomer van Antwerpen. Maar we blijven er aan werken en houden je op de hoogte. Blijf gezond en hopelijk tot snel.

Team Zomer van Antwerpen 
7 mei 2020